Lunds universitet

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Tidsbegränsad anställning som biträdande forskare på 20% med start i mitten av juli 2019. Anställningstid sex månader.

Arbetsuppgifter

Projektet fokuserar på biologisk karaktärisering av effekten av en ny klass av peptider med potentiell anti-diabetisk effekt. Dessa, så kallade FOL peptider; har visat sig kunna stimulera frisättning av insulin från odlade beta-celler och att sänka blodglukos i diabetiska musmodeller. De har också en potentiellt skyddande effekt på celler i kärlväggen vilket kan vara av betydelse för att förhindra kardiovaskulära komplikationer. Arbetet kommer att inbegripa att i en rad olika modeller och cellsystem kartlägga den biologiska effekten av dessa peptider samt kartlägga de signal system som aktiveras. Arbetet inkluderar både odlade celler och försöksdjur. Projektet bedrivs i nära samarbete med det företag som utvecklat FOL-peptiderna.

Kvalifikationer

En doktorsexamen i medicinsk vetenskap eller närliggande naturvetenskapligt fält. Den sökande måste ha dokumenterad vetenskaplig kunskap och gedigen praktisk laborativ erfarenhet av att arbeta med cellulära mekanismer i olika modellsystem. Erfarenhet av experimentell kärlforskning och arbete med försöksdjur är meriterande.

Villkor


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform TEMPORARY_POSITION_MT_6
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-07-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2211
Kontakt
  • Jan Nilsson, +4640391230
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-06-19
Sista ansökningsdag 2019-07-02

Tilbake til ledige stillinger