Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Lund University Bioimaging Center

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Lund University Bioimaging Center (LBIC) är en så kallad core facility vid Medicinska fakulteten som tillhandahåller ett brett utbud av bildutrustningar och expertis för forskning. LBIC innehåller ett flertal imagingplattformar som närmare beskrivs på LBIC:s hemsida, se http://www.lbic.lu.se. De idag verksamma plattformarna handhar utrustning och expertis inom preklinisk nuklearmedicin, preklinisk MR, elektronmikroskopi/ljusmikroskopi, klinisk MR samt en nationell facilitet för ultrahögfälts MR.

Om anställningen
Lund University BioImaging Center (LBIC) söker en forskningsadministratör med internationell inriktning för ett vikariat på heltid. Huvuduppgift är att stödja verksamhetens administration och kommunikation, så därför söker vi dig som har tidigare erfarenhet av liknande arbete inom universitet- och högskolesektorn samt internationell erfarenhet.

Arbetsuppgifter

Denna roll passar dig som trivs med att ha många bollar i luften och som tycker om att arbeta med olika administrativa uppgifter inom forskning och kommunikation. Arbetsuppgifterna innebär till stor del att administrera och organisera internationella och nationella kontakter.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Sekreterare och protokollförare vid gemensamma möten.
 • LBIC är en Core Facility verksamhet vilket innebär att vi har användare både inom och utanför fakulteten. Du kommer att ha ansvar för att uppdatera information om våra användare och kontrollera underlag till fakturering.
 • Ansvarig för kommunikationsflöde i olika medier, organisera internationella/nationella möten och konferenser.
 • Ansvar för att regelbundet uppdatera innehållet på våra hemsidor.
 • Behjälplig med att skriva verksamhetsberättelser och olika forsknings- och verksamhetsrapporter.
 • Behjälplig med att samordna olika möten och seminarier som anordnas av LBIC/WCMM.
 • Övriga administrativa uppgifter som är relaterade till LBIC och WCMM kan tillkomma.

Kvalifikationer

Som lägst har du utbildning på gymnasienivå eller motsvarande. Du bör ha praktisk erfarenhet av forskningsadministrativa arbeten, gärna inom universitet- och högskolesektorn. Erfarenhet i kommunikation, inklusive administrering av sociala medier samt hemsidor är ett krav. Kunskap i marknadsföring samt dokumenterad erfarenhet att anordna stora som små konferenser i internationell miljö är meriterande.

Du kommer att ha många internationella kontakter både muntligen och skriftligen därför är det ett krav på att du känner dig trygg med engelska som arbetsspråk. Då svenska är vårt myndighetsspråk förutsätter vi att du även kan tala och skriva svenska obehindrat.

Som person är du social, serviceinriktad, strukturerad och flexibel. Du är stresstålig och kan hålla många bollar i luften. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt men också att du är en lagspelare som tar initiativ och tycker om att samarbeta med andra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, tillit, engagemang och självständighet, samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom vår verksamhet samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat på heltid under cirka 1 år.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform TEMPORARY_POSITION_MT_6
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2216
Kontakt
 • Gunilla Westergren-Thorsson, +46462223314
 • Lina Gefors, +46462220712
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-06-19
Sista ansökningsdag 2019-07-17

Tilbake til ledige stillinger