Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper, Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Forskargruppen 

På avdelningen för infektionsmedicin arbetar flera grupper, alla med ett intresse av att förstå värd-patogeninteraktioner, antibiotikaresistens och infektionsmedicin.

Vid forskargruppen för infektion och immunmodulering studerar vi framförallt immunmodulerande enzymer från sjukdomsframkallande bakterier och undersöker om dessa kan användas som bioteknologiska verktyg och/ eller läkemedel mot autoimmunitet. 

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker härmed en självständig och driven laboratorieassistent. Anställningen är tidsbegränsad på heltid med önskat tillträdesdatum den 2 juni (eller enligt överenskommelse) och med slutdatum den 1 augusti 2020. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta självständigt inom forskargruppen för att karakterisera enzymer från sjukdomsframkallande streptokocker. Dessa kommer att testas för aktivitet på antikroppar och komplementfaktorer. 

Huvudsakliga metoder kommer att innefatta bioinformatik på bakteriegenom, bakterieodling, PCR, expressionskloning, affinitetsrening, samt enzym-substrat-försök. 

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Kandidatexamen inom biomedicin, biologi eller kemi, alternativt kandidatexamen inom likvärdiga områden. 
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med immunmodulerande enzymer. 
  • Erfarenhet av PCR, expressionskloning och affinitetsrening. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har lätt för att samarbeta samtidigt som du har en hög nivå av självständighet då arbetet kommer att utföras såväl i grupp som ensam.  

Meriterande för anställningen är: 

  • Forskningserfarenhet samt praktisk erfarenhet av arbete med BSL-ll-bakterier.
  • Erfarenhet av bakteriegenomik.

Instruktioner  ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Övrigt
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-06-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/1746
Kontakt
  • Mattias Collin, rekryterande chef, 046-222 07 21
  • Sara Skogar, personalsamordnare, 046-222 49 61
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-05-20
Sista ansökningsdag 2020-06-03

Tillbaka till lediga jobb