Lunds universitet, UB

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Avdelningen för Publik verksamhet på UB ansvarar för informationsservice, forsknings- och studiemiljö samt hanterar lån. Avdelningen har två verksamhetsområden för dessa ändamål, Användarservice samt Cirkulation. Anställningen är förlagd till verksamhetsområdet Användarservice, med delvis placering på Internationella Miljöinstitutets bibliotek. Internationella Miljöinstitutet (IIIEE) tillhör Lunds universitet och bedriver sedan 1995 undervisning och forskning i ämnet industriell miljöekonomi. Institutet bedriver ett stort antal externa forsknings- och utvecklingsprojekt och två internationella masterutbildningar.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet är förlagt på två bibliotek - Universitetsbiblioteket samt IIIEE:s bibliotek. På IIIEE arbetar du med att ge stöd och service till IIIEE:s anställda och studenter genom att bemanna biblioteket under dess öppettider, svara på referensfrågor, ge vägledning via personlig kontakt och mejl, hantera lån, fjärrlån, framplockning, bokuppsättning, ge publiceringsstöd, undervisa med kursmoment inom informationssökning och referenshantering samt genomföra plagieringskontroll av bl.a. studentuppsatser.

 

På UB består dina främsta arbetsuppgifter i att ge service till bibliotekets användare via bibliotekets

Informationstjänst, som består av en virtuell och en fysisk informationspunkt. I servicen ingår informationssökning i bibliotekets kataloger, registrering av in- och utlån, teknisk support med utskrifter, kopiering och nätverk samt användarsupport via telefon, chatt och mejl.

 

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning, samt

dokumenterad erfarenhet av tidigare arbete på forsknings- eller högskolebibliotek. Då en stor del av

bibliotekens användare är internationella är mycket goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift ett krav.

 

Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med lån, fjärrlån, referensarbete, undervisning och publiceringsstöd.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av att jobba med systemen LUBcat, Lubsearch och BasILL.

 

Vi söker dig som är självständig, initiativrik, nyfiken och samtidigt stabil och serviceinriktad. Du trivs som allra bäst när du får ge personlig service till bibliotekets användare, oavsett om det är via fysiskt möte i en informationsdisk, eller via telefon, chatt eller mejl. Du tycker om att ha många bollar i luften samtidigt och känner dig bekväm i en internationell, mångkulturell miljö. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp och medverkar till ett öppet och generöst arbetsklimat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/1518
Kontakt
  • Jenny Hallström, 046-222 90 34
  • Rosine Gonzalez, 046-2223665
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-05-06
Sista ansökningsdag 2021-05-21

Tillbaka till lediga jobb