Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Utbildningsadministratören ansvarar för administration av utbildningsärenden på grund- och avancerad nivå. Vidare stödjer utbildningsadministratören ledningen med löpande information om det regelverk som styr utbildningsadministrationen inom universitetet. Arbetet som utbildningsadministratör innebär mycket kommunikation med både lärare, studenter och övrig teknisk och administrativ personal. Arbetet ställer krav på att du både självständigt kan strukturera, planera, analysera, prioritera och hantera en stor mängd utbildningsadministrativa ärenden och system, samt ha förmåga till god kommunikation och nära samarbete med övriga kolleger inom administrationen. Rollen som utbildningsadministratör passar dig som är initiativrik, lösningsorienterad och flexibel, trivs med stor variation mellan rutinuppgifter och mer intensiva perioder samt har en hög grad av servicekänsla. Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi är en internationell miljö med flera framgångsrika internationella utbildningsprogram, vilket ställer krav på din förmåga att kommunicera på både svenska och engelska.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
• Arbete i studerandeexpeditionen, såsom mail- och telefonhantering, utdelning av tentor och inlämningsuppgifter, beställning av kontorsmaterial och enklare förtäring, lokalbokning med mera
• Administration och sammanställning av kursutvärderingar
• Arbete med institutionens webbplats (Drupal) och lärplattform (Canvas)
• Utbildningsadministration för studenter
• Administrativt stöd till institutionsledningen och utbildningskoordinatorer
• Rådgivning till studenter
• Övrig förekommande administration samt arkivering av kursmaterial

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna med samhällsvetenskaplig inriktning eller erfarenhet som bedöms som likvärdig samt dokumenterad erfarenhet av studieadministrativt arbete från universitets- och högskolesektorn. Vidare krävs en mycket god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga samt en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska.
Du ska vara en van datoranvändare och erfarenhet av att arbeta med studieadministrativa system och personalsystem är mycket meriterande.
Verksamheten är organiserad på ett sådant sätt att arbetet förutsätter ett aktivt lagarbete. Arbetet är stundtals mycket intensivt, vilket ställer krav på att kunna prioritera mellan de olika arbetsuppgifterna och kommunicera med sina kolleger. Det är viktigt att du är noggrann, strukturerad, välorganiserad och kvalitetsmedveten och du bör uppskatta och gärna ha erfarenhet av ett utåtriktat och serviceinriktat arbete som innebär dagliga kontakter med studenter, kolleger och lärare. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde April 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/754
Kontakt
  • Ola Hall, Prefekt, 046-2228409,ola.hall@keg.lu.se
  • Natalie Nyman, Personalsamordnare, 046-2226897,natalie.nyman@sam.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-22

Tillbaka till lediga jobb