Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Med-service

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Beskrivning av arbetsplatsen - BMC i Lund

Biomedicinskt centrum (BMC) är ett modernt biomedicinskt forskningscentrum som är beläget på universitetsområdet bredvid universitetssjukhus i Lund och är en del av Medicinska fakulteten vid Lunds universitet. BMC har ca 1200 hyresgäster och 800 studenter.

Medicinska fakultetens Med-service enhet är centrets serviceorganisation och vi tillhandahåller tjänster inriktat på fastighet och säkerhet (avdelningen för fastighet och säkerhet), vaktmästeri- och receptionisttjänster (avdelningen för teknik och service) och verksamhetsstöd samt administrativa tjänster (avdelningen för enhetsstöd) till centrets verksamheter. Sammanlagt är vi 32 medarbetare som arbetar inom enheten för Med-service. Vid enheten arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker nu 15 st sommarvikarierande servicetekniker på heltid från 6-14 veckor var (förlagd under vecka 18-31) med placering i Lund på avdelningen för teknik och service (Med-service). Av de 15 som anställs kommer 12 i huvudsak vara engagerade i flytten till den nya bygganden Forum Medicum.

Arbetsuppgifter

Servicetekniker BMC (3 st)

Som servicetekniker kommer du i huvudsak att arbeta med följande uppgifter: godshantering, fastighetsskötsel, felanmälan och beställningar, gashantering, inventarie- och förrådshantering, tvätthantering, och avfallshantering. Arbetet som servicetekniker innebär många kontakter med centrets verksamheter och sker till stor del i samarbete med vår övriga serviceorganisation. Vid behov kan du även komma att medverka i flytten till Forum Medicum.

Aktuell anställningsperiod för sommarvikarier vid BMC är: 2023-06-26--2023-08-04 (6 veckor)

Servicetekniker BMC med fokus på flytten till Forum Medicum (12 st)

De som har fokus på flytten kommer i huvudsak att vara behjälpliga med att packa ner utrustning, lättare transporter, markering och uppmärkning, utplacering av gods/utrustning. Hänvisa flyttpersonal samt omhändertagande av emballage samt hjälpa till med lättare nedmontering av fast utrustning. Sortering av utrangerad utrustning för återvinning samt behjälpliga vid magasinering/förrådsställning.

Aktuella anställningsperioder för flytten till Forum Medicum är:

 • två servicetekniker under perioden 2023-05-01--2023-08-04 (14 veckor)
 • fyra servicetekniker under perioden 2023-06-12--2023-08-04 (8 veckor)
 • sex servicetekniker under perioden 2023-06-26--2023-08-04 (6 veckor)

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • utbildning eller pågående utbildning på lägst gymnasienivå.
 • god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
 • god datorvana och dokumenterad erfarenhet av Windows och Microsoft Office.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har god initiativförmåga, ordningssinne och samordningsförmåga. Det är viktigt att du har en väl utvecklad servicekänsla samt en professionell och positiv framtoning. Vi ser gärna att du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett ansvarsfullt sätt och har en stark vilja att främja en god teamkänsla.

Meriterande för anställningen är:

 • tidigare erfarenhet av serviceorganisationer inom universitet eller motsvarande
 • erfarenhet från tidigare arbete med liknande uppgifter

Övrigt

 • ange i din ansökan vilken/vilka av ovanstående anställningsperioder som du är intresserad av
 • omfattning är heltid (100 %)
 • den sökande ska ha fyllt 18 år

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven och varför du är intresserad av anställningen samt ett CV. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av examen, betyg, intyg, rekommendationsbrev, uppgifter till referenser etc).

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde med start from 2023-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 15
Sysselsättningsgrad 6-14 veckor (heltid)
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/759
Kontakt
 • Joel Johansson, avdelningschef, +4640391109
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb