Lunds universitet, LTH, LTH:s kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

LTH:s bibliotek arbetar med användarnära service till fakultetens studenter och forskare samt till en intresserad allmänhet. I LTH:s bibliotek ingår Biblioteket för arkitektur & design, E-husets bibliotek, LTH Studiecentrums bibliotek, V-husets bibliotek och Matematiska biblioteket. Vid LTH:s bibliotek arbetar i dagsläget 11 personer och biblioteket är en del av LTHs kansli. Läs gärna mer på vår webbplats.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar även Lunds universitets avtal om distansarbete, vilket kan ge möjlighet att till viss del arbeta på distans.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att arbeta vid ett eller flera av våra specialbibliotek och arbetet omfattar tjänst i informationsdisk och andra vid bibliotek vanligt förekommande arbetsuppgifter. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och en god förståelse för människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Som bibliotekarie på LTH:s bibliotek kommer du att ha både egna ansvarsområden och gemensamma arbetsuppgifter med dina kollegor. Anställningen kommer att utformas efter våra behov inom forskningsstödsfrågor, media och undervisning samt dina kompetenser.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

  • Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi söker dig som är noggrann, har god kommunikativ förmåga och är bra på att arbeta tillsammans med andra samtidigt som du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt.

Meriterande för anställningen är:

  • Arbetslivserfarenhet från högskole- eller universitetsbibliotek.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom LTH:s bibliotek samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat till och med 31 oktober 2023 på 100 procent med önskat startdatum snarast enligt överenskommelse.

Så här söker du
Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem där du kommer ombes att svara på urvalsfrågor, fylla i uppgifter som rör din meritförteckning samt skriva ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/774
Kontakt
  • Jacob Branting, avdelningschef, 0790-620916
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-22

Tillbaka till lediga jobb