Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av kvalificerad studievägledning anpassad till studentens frågor och behov gällande studieplanering och utbildningsutbud. Vägledning erbjuds till presumtiva och aktiva studenter, dels i form av enskilda vägledningssamtal och dels i grupp. Du kommer även att få arrangera arbetsmarknadsdagar och välkomstdagar samt representera institutionens grundutbildning i olika sammanhang såsom i introduktionsmöten och till gymnasieelever. I anställningen ingår även allmän kursadministration som att registrera institutionens kurser i systemet för webbantagning och göra behörighets- och tillgodoräkningsbedömningar. Institutionen har en mentorsverksamhet vilken kommer att samordnas av dig.

Studievägledaren arbetar i nära samarbete med bland annat institutionens studierektorer och utbildningsadministratörer i ett välfungerande team, och ingår även i andra nätverk inom Lunds universitet.

Kvalifikationer
Du skall ha studie-och yrkesvägledarexamen eller examen inom det samhällsvetenskapliga eller humanistiska området. Särskilt meriterande är examen inom de ämnen som ges vid Institutionen för kommunikation och medier. Om du har dokumenterad erfarenhet av studievägledning och utbildningsadministration på universitetsnivå ses det som meriterande. Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska är ett krav. Dokumenterad god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga är ett måste. Erfarenhet av och inblick i utbildningsstrukturen inom Lunds universitet samt av studieadministrativa verktyg är meriterande.
Vi söker dig som har ett prestigelöst förhållningssätt till dina arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad, ansvarstagande och med en mycket god administrativ förmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen är ett vikariat på 30% under perioden 231101-240131.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde November 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2803
Kontakt
  • Ulrika Holgersson, Prefekt, ulrika.holgersson@kom.lu.se
  • Natalie Nyman, HR-partner, natalie.nyman@sam.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-05
Sista ansökningsdag 2023-09-19

Tillbaka till lediga jobb