Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Student och utbildning

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om Pedagogiskt stöd

Pedagogiskt stöd arbetar med att besluta om stöd till studenter med funktionsnedsättningar. Uppdraget innebär främst studentnära arbete men även ofta kontakt med kollegor inom lärosätet. Vårt fokus är studenten och hjälpa till med att hitta vägar till en god studiesituation.

Vi söker nu en vikarie till vårt kompetenta team som stödjer våra studenter i Lund, Helsingborg, Malmö och Ljungbyhed. Arbetet innebär att du arbetar nära dina kollegor i en grupp där vi sätter stort värde på varandras kompetenser och samtidigt har tydliga ansvarsområden. Arbetsgruppen består av 8 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga uppdrag som samordnare:

 • Handlägga och samordna pedagogisk stöd till studenter med funktionsnedsättningar.
 • Ansvara för beslut och rekommendationer om pedagogiskt stöd för studenter vid Lunds Universitet.
 • Handlägga stöd till in- och utresande studenter vid Lunds universitet.

  Arbetsuppgifterna kan vara varierande till både innehåll och intensitet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Har högskoleexamen med pedagogisk eller beteendevetenskaplig inriktning eller är examinerad arbetsterapeut.
 • Har erfarenhet av effektiv handläggning i kombination med det personliga mötet med studenter.
 • Daglig dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Det är av stor vikt att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt har god vana av att arbeta yrkesmässigt med digitala verktyg.
 • Har aktuell erfarenhet av arbete med människor och kunskap om funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande och har lätt för att skapa nya relationer och samarbeta med andra, både kollegor och studenter. Detta samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt. Du har god interkulturell kommunikationsförmåga och värdesätter olikheter. Med god kommunikativ kompetens bidrar du till och utvecklar du goda relationer på arbetsplatsen. Du tar stort eget ansvar i din yrkesroll och hittar tillsammans med kollegor och ledning möjligheter vid hantering av utmaningar och problem. Du är även uthållig och med uppdraget i fokus bidrar du till ett strukturerat och systematiskt kvalitetsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

 •  Har aktuell erfarenhet av ovan arbetsuppgifter så som exempelvis handlägga och samordna pedagogisk stöd till studenter samt ansvara för beslut och rekommendationer om pedagogiskt stöd för studenter
 • God kännedom om lagar och förordningar inom aktuellt område

Anställningsvillkor

Anställningen är ett vikariat på 100% med tillträde 2024-02-05 eller enligt överenskommelse och varaktighet t o m 2025-01-10.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Vi har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. I denna roll finns även möjlighet till viss dels distansarbete.

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-02-05 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2811
Kontakt
 • Kia Olsson, avdelningschef, 046-2220000,kia.olsson@stu.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-16
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb