Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för klinisk kemi och farmakologi vid Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en liten forskningsavdelning som är integrerad med rutinverksamheten inom VO klinik kemi vid Skånes universitetssjukhus (SUS). Forskningsverksamheten är baserad på den närhet till patientprover samlokaliseringen innebär och syftar till att förbättra och utveckla nya metoder för diagnostik av gagn för sjukvården. Fysiskt befinner vi oss i EB-blocket på Universitetssjukhuset i Lund.

Forskningsverksamheten vid avdelningen innebär huvudsakligen handledning av doktorander som har huvudanställning vid Region Skåne och som naturligt arbetar med patientnära projekt. De två forskargrupper som finns har en inriktning mot proteinet cystatin C och dess betydelse som biomarkör, samt i projekt runt parasiter som orsakar malaria och babesios. Huvudprojektet om cystatin C har bedrivits vid avdelningen sedan proteinet började studeras på allvar på 1980-talet och har bl a lett tillvärdefulla rön om dess användbarhet för att uppskatta njurfunktionen genom ett enkelt blodprov.


Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
För att effektivt driva samarbeten som syftar till att utveckla cystatin C som biomarkör behöver vi en erfaren expert som har erfarenhet av forskningssamarbeten med kliniker samt att analysera och sammanställa forskningsdata. Du förväntas kunna självständigt driva och utveckla delprojekt som syftar till att bredda och sprida vår kunskap om cystatin C som njurfunktionsmarkör och markör för krympt-por-syndrom till forskarsamhället.

Kvalifikationer
Du behöver ha en gedigen bakgrund inom ämnesområdet klinisk kemi och ska ha dokumenterad erfarenhet av att handleda kliniska doktorander samt att sammanställa och publicera forskningsdata. Det är meriterande om du har erfarenhet av det diagnostiska perspektivet på njursjukdom och kliniska konsekvenser av krympt-por-syndrom.

Krav för anställningen är:

  • Specialistkompetens i klinisk kemi
  • Dokumenterad god erfarenhet av publiceringsprocessen för spridning av forskningsresultat
  •  Erfarenhet och kontaktnät av gagn för att utveckla samarbeten med kliniska kollegor i patientnära verksamheter
  • Kunskaper och gedigen erfarenhet av utveckling av diagnostiska metoder baserade på proteinanalys
  • Erfarenhet av njurfunktionsdiagnostik

Meriterande för anställningen är:

  • Förmåga till självständigt arbete
  • God samarbetsförmåga
  • Tidigare anställning inom relevant forskningsområde vid medicinsk fakultet

 

Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning under ett år med omfattningen 10 procent av heltid med
tillsättning 2022-11-01 eller enligt överenskommelse

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete och övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-10-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-11-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2849
Kontakt
  • Magnus Abrahamson, rekryterande chef, 046-2220000
  • Emelie Falck, HR-partner, 046-2220000
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb