Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av verksamheten

Vår forskning fokuserar på rollen av extracellulär singling i cellödebeslut under utveckling och sjukdom. Gruppen, ledd av Dr Sandeep Gopal, finns på Biomedicinskt centrum i Lund. Forskargruppen ingår i Lunds stamcellscentrum och Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap. Vi söker en doktorand som har ett intresse för extracellulär biologi och könslinjestamceller. Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Besök länken för mer information om vår forskning: Här

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Huvudarbetsuppgifterna för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning och därför kommer du både vara antagen som student och anställd vid Lunds universitet.

Projektet fokuserar på glykanernas och glykanbindande proteinernas roll i regleringen av stamcellers utveckling och fertilitet. Projektet använder både in vitro- och in vivo-modeller. Vårt mål är att identifiera hur proteinbundna och fria kolhydratkedjor är deras interaktörer styr stamcellsöde och fertilitet. För att dechiffrera den grundläggande signaleringen använder vi Caenorhabditis elegans, ett ryggradslöst djur med mycket konserverad signalering i stamceller från könsceller. Vi kommer att använda 2D- och 3D-cellodlingsmodeller för att bekräfta nyligen identifierade vägar. I den sökandes uppgifter ingår att planera och genomföra experimenten i labbet. Doktoranden kommer att behöva samla in data och delta i diskussioner med medlemmar av labbet. Projektet kommer att involvera att lära sig nya biokemiska, genetiska och genmodifieringsverktyg som CRISPR/Cas9, konfokalmikroskopi och bioinformatik.

Kvalifikationer

Krav för antagningen är:

Avlagd examen på avancerad nivå, fullgjorda kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. god förmåga av att tillgodogöra sig forskarutbildningen

Krav för anställningen är:

 • Civilingenjör i biomedicin eller liknande, eller motsvarande kunskaper förvärvade i Sverige eller utomlands.
 • Utmärkt muntlig och skriftlig förmåga i engelska.
 • Tidigare erfarenhet av forskningslabb under examensarbeten.
 • Bevisad förmåga att skriva examensarbeten.
 • God förståelse för cellmolekylär biologi och ett stort intresse för extracellulär biologiforskning.

Meriterande för anställningen är:

 • Expertis Immunocytokemi och mikroskopitekniker.
 • Erfarenhet av extracellulär matrisbiologi.
 • Kunskaper i R-mjukvara.
 • Tidigare erfarenhet av bioinformatikverktyg och kodning.

Stor vikt kommer att läggas vid hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som behövs för att klara forskarutbildningen

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Som doktorand vid Lunds universitet är du både antagen som student och anställd vilket ger flera förmåner. Läs mer om att vara antagen och anställd vid på universitetets webbplats.

Som doktorand får du möjlighet att delta i forskning av hög kvalitet, delta i internationella konferenser och interagera med forskare i världsklass på institutionen.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Om anställningen

Anställningen är en visstidsanställning på totalt fyra år, 100% med tillträde 2024-06-01 eller enligt avtal. Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Lund.
Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§. Bestämmelser gällande antagning till forskarstudier finns i 6 kap. 3 § högskoleförordningen (1993:100). Mer information finns på universitetets hemsida.

Övrigt

För doktorander finns en särskild lönestege knuten till varje fakultet och lön sätts enligt aktuell lönestege.

Så här söker du

Ansökan ska göras via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev som motiverar ditt intresse för tjänsten och hur det matchar dina kvalifikationer. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis och andra dokument som du vill uppmärksamma. CV bör innehålla namn och kontaktuppgifter på tre referenter.

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde 240601
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1090
Kontakt
 • Sandeep Gopal, 046-2220000
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb