Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Cell Reprogramming in Hematopoiesis and Immunity-gruppen leds av professor Filipe Pereira och studerar hur hematopoetiska cellöden specificeras, upprätthålls och så småningom modifieras eller vänds. Inspirerade från områdena stamcellsbiologi, immunologi och cancer använder vi ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att mekanistiskt förstå hematopoietiska och immuncellsidentiteter och översätta våra upptäckter till nya gen- och cellterapier. Vår grupp rekryterar nu en projektassistent på heltid som kommer att arbeta med omprogrammering av dendritiska celler i cancerorganoidmodeller. Gruppen fokuserar på cellomprogrammering, hematopoiesis och utveckling av cell- och genimmunterapeutiska strategier.

Vi är en mångsidig grupp av molekylärbiologer, läkare, tumörimmunologer, stamcellsbiologer och analytiker – i alla karriärstadier. På Pereira-labbet ser vi vetenskap som en möjlighet att ha roligt med att utforska det okända, samtidigt som vi gör unika bidrag till samhället. Vårt multidisciplinära tillvägagångssätt hämtar inspiration från områdena immunologi, utvecklingsbiologi, stamceller, cancerbiologi och bioinformatik, korsbefruktar idéer och leder till nya upptäckter. Detta kräver mångfald och lagarbete både inom labbet och med våra världsomspännande akademiska och industriella samarbetspartners. Vi ser samarbete och kommunikation som formeln för stor vetenskap och framgång, både som team och som individer. Pereira-labbet tillhandahåller en miljö där kreativa och mycket motiverade sinnen kan sträva.

Läs mer om vår forskning här. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet, vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vissa transkriptionsfaktorer kvarstår bundna till kromatin, vilka markerar specifika genomiska platser och överför epigenetiskt minne - ett fenomen som kallas "mitotisk bokmärke" (mitotic bookmarking). Vi visade att GATA2-medierat bokmärke spelar en avgörande roll i den definitiva hematopoetiska specifikationen in vivo. Detta projekt syftar till att för första gången överbrygga mitotisk bokmärke och mänskliga sjukdomar, och undersöka relevansen av GATA2 som en mitotisk bokmärke vid vuxen hematopoiesis och vid utveckling av leukemi. Projektet inkluderar följande: (1) att undersöka effekterna av mitotisk bokmärke av GATA2 under hematopoetisk utveckling in vivo, (2) förstå de molekylära mekanismerna för hematopoetisk mitotisk bokmärke, och (3) utforska betydelsen av mitotisk bokmärke i uppkomsten och utvecklingen av leukemi. Projektassistenten kommer att leda ett mångfacetterat tillvägagångssätt, inklusive att utveckla nya musmodeller, genomföra flödescytometri, sekvensering, cellodling (t.ex. odling, lentiviral produktion), etc. Dessutom kommer projektassistenten att sköta allmänna laboratorieadministration och andra administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

Kraven för tjänsten är:

  • Masterexamen (MSc) i molekylärbiologi eller liknande område
  • Dokumenterad erfarenhet av cellodling och en BSL-2 laboratoriemiljö
  • Erfarenhet av lentivirusproduktion
  • Erfarenhet av att hantera primära cancerceller
  • Erfarenhet av flödescytometri
  • Förmåga att planera experiment, arbeta självständigt i labbet och föra en organiserad journal
  • Förmåga att kommunicera väl med medarbetare och att samarbeta med andra forskare
  • Utmärkt engelska i tal och skrift

Stor vikt kommer att läggas vid både den sökandes kvalifikationer och personliga egenskaper. Vi strävar efter att hitta en kandidat som är mycket motiverad, ambitiös, samarbetsvillig, självständig och välstrukturerad.

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av cellulära omprogrammeringsmetoder, immunitet eller hematopoiesis
  • Uppmärksamhet på detaljer och förmåga att hantera tid är mycket önskvärt
  • Utmärkt problemlösningsförmåga

Övrigt
Anställningen är en SÄVA på heltid, tidsbegränsad till 1 år. Startdatum är 2024-08-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-07-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1570
Kontakt
  • Filipe Pereira, rekryterande chef, +46462224919
  • Evelyn Halitzki, 0462220000
  • Emelie Falck, HR-partner, 046-2221549
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb