Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

 Forskningen leds av Catharina Hagerling vid medicinska fakulteten och fokuserar på spridd cancer (metastaser). Ambitionen med forskningen är att identifiera nya behandlingsstrategier för patienter med spridd cancer.

Inom forskargruppen arbetar vi för en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra samt att arbetsplatsen ska vara utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. 

Vi söker nu en projektassitent på heltid under perioden 8 juli - 16 aaugusti . 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Analysera spatial singelcelltranskriptomikdata från metastaser. I arbetet ingår följande:

 • Dataformatering och kurering: Standardisera rådataformat och kurera datauppsättningar för att säkerställa kompatibilitet och noggrannhet för analys.
 • Uteslutning av specifika områden/celler: Identifiera och exkludera irrelevanta eller avvikande dataområden/celler för att fokusera analysen på meningsfulla insikter.
 • Datavisualiseringar: Utveckla heltäckande visuella representationer av dataanalysresultat för att underlätta förståelse och praktiska insikter.
 • Immunfenotypning: Genomför detaljerad profilering av immunceller i tumörmiljön för att förstå immunsystemets interaktioner och effekter.
 • Nischanalys: Undersök mikromiljöer för att avslöja nischspecifik dynamik och effekter.
 • Klusteranalys och anteckning: Utför klusteranalys för att identifiera och kommentera betydande cellkluster och grupperingar i data.

 • Segmenteringsförbättring: Förbättra datasegmenteringsmetoder efter behov för att förfina datakvaliteten, om det behövs.

Kvalifikationer 

Krav för anställningen är:
- Kandidatexamen
- Erfarenhet av bioinformatik
- Ha kunskaper och erfarenhet av att analysera spatial singelcelltranskriptomikdata som genererats från plattformen CosMx, Nanostring
- Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som god förmåga att arbeta självständigt samt att samarbeta med andra

Meriterande för anställningen är:
- Kunskaper och erfarenheter från datavetenskap

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning under ett år på 100 procent med startdatum den 8 juli 2024 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 16 augusti 2024.

Så här söker du


Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20204-07-08 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1604
Kontakt
 • Catharina Hagerling, biträdande forskare , catharina.hagerling@med.lu.se
 • Sofia Sönnerstedt, HR Partner , +46462229876
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb