Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid vår forskargrupp bedrivs proteinsyntesmekanismforskning. Vårt fokus ligger framförallt på proteinsyntesregleringsmekanismer och för att undersöka dessa använder vi en kombination av genetiska, molekylärbiologiska, biokemiska, genomiska och strukturbiologiska metoder. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund. Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje.

Vi söker härmed en driven biträdande forskare för arbete med proteinsyntesregleringsmekanismer. Biträdande forskare kommer att undersöka proteinsyntesregleringsmekanismer på molekylära nivå.   Anställningen är tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som biträdande forskare inom forskargruppen ansvarar du för molekylära analyser av proteinsyntesreglering. Vi söker dig med doktorsexamen eller motsvarande i biomedicin, molekylärbiologi eller närliggande kunskapsområde.  I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen mikrobiologiska, genetiska, biokemiska och molekylärbiologiska analyser av proteinsyntes. Dessutom ingår handledning av doktorander och studenter samt ansvar för att skriva forskningsanslagsansökningar och vetenskapliga artiklar. Undervisningsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer
Den sökande ska kunna uttrycka sig väl på engelska, båda i tal och skrift, , samt kunna handleda såväl examensarbetare som forskarstuderande både teoretiskt och praktiskt. Arbetet kräver erfarenhet av handledning av doktorander (huvudhandledarskap till disputation), samt att kunna skriva forskningsanslagsansökningar och att, som huvudsökande, ha erhållit externa forskningsanslag.

Krav för anställningen är:
För anställningen krävs:
• Doktorsexamen eller motsvarande, i biomedicin, biokemi, molekylärbiologi eller närliggande kunskapsområde.
• Publikationer i internationella tidskrifter, inklusive som ledande (sista, korresponderande) författare.
• Goda kunskaper i engelska och svenska, såväl skriftliga och muntliga är nödvändiga.
• Praktiska och teoretiska kunskaper inom forskningsområdet proteinsyntes. Erfarenhet av analys av genuttryck och RNA-metabolism. De praktiska kunskaperna inkluderarnde erfarenhet inom genetik (t.ex. konstruktion av genetiskt modifierade cellinjer), molekylärbiologi (qPCR, Northern, Western blot), biokemi (t.ex. enzymatiska tester) och, specifikt, mRNA- och ribosomrelaterad biokemi (t.ex. isolering av ribosomer, translationshjälpfaktorer, rekonstitution av ribosomkomplexer in vitro, toe-printing, sackarosgradientcentrifugering, RNA-’labelling, RNA pull-down, ribosom footprint-profilering) metoder är nödvändiga.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är både strukturerad i ditt arbete och självgående.

Meriterande för anställningen är:
• Erfarenhet av undervisning, inklusive föreläsningar, praktiska moment och examinationer.


Övrigt
Anställning är på heltid och tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Önskat startdatum är 2024-08-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV och ett examensbevis.

 
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1813
Kontakt
  • Vasili Hauryliuk, forskargruppschef, +460706090493
  • Sofia Sönnerstedt, HR Partner , +46462229876
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb