Lunds universitet, LTH, LTH:s kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Som internationell koordinator kommer du att vara en del av Internationella avdelningen som är centralt placerad vid fakultetens kansli. Avdelningen har 19 medarbetare och hanterar LTHs reception, studentutbyte, forskarutbildning och masterprogram. Internationella avdelningen arbetar också med strategiska frågor relaterade till uppdraget såväl inom fakulteten som Lunds universitet.

LTH:s kansli befinner sig i en utvecklingsfas och är en organisation i förändring. Bland annat ses det studentnära stödet över. Arbetssättet kan därför komma att ändras/modifieras över tid. Flexibilitet och en vilja att bidra till förändring och utveckling är en förutsättning.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete i ett öppet och kreativt arbetsklimat med goda möjligheter till kompetensutveckling.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid samt tillämpar Lunds universitets avtal om distansarbete, vilket ger möjlighet att till viss del arbeta hemifrån. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att arbeta i ett team med andra internationella koordinatorer som hanterar och stöttar masterstudenter och LTH:s tvååriga masterprogram med internationell antagning. Arbetet är varierat och komplext, med flera parallella processer samtidigt, och präglas av säsongsvariationer med tydliga deadlines. Arbetet är också serviceinriktat och innebär kontakt med många olika parter såväl internt inom LTH/LU och andra myndigheter, som med resten av världen. Inom teamet är samarbete mycket viktigt och det läggs stor vikt vid att samarbeta, stötta och hjälpa varandra för att på så sätt kunna bidra till en kreativ och inbjudande arbetsmiljö.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

 • planering, uppföljning, koordinering och administration avseende masterprogram med internationell antagning
 • att samverka med studenter, lärare, programledningar och övriga funktioner inom och utanför fakulteten
 • information till och kommunikation med studenter samt andra parter, såväl muntligen, skriftligen som digitalt
 • att delta i utveckling av verksamheten för att effektivisera och kvalitetssäkra olika processer inom Internationella avdelningen
 • att medverka i/ansvara för olika projekt inom och utom Internationella avdelningen.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Kandidatexamen eller motsvarande utbildningsnivå
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och i skrift
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från ett annat land, eller från en multikulturell eller internationell miljö
 • God förmåga och erfarenhet av att arbeta i olika administrativa system och med digitala lösningar
 • Mycket god förmåga och erfarenhet av att arbeta med administrativa arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av att arbeta med kommunikation och information
 • God förmåga att kommunicera med olika målgrupper och i olika kanaler

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har ett prestigelöst förhållningssätt, är pragmatisk och lösningsfokuserad i dina arbetsuppgifter. Du kan kombinera dessa egenskaper med en förståelse för myndighetsutövning och vikten av att följa regelverk. Vidare har du god förmåga att balansera olika perspektiv, krav och önskemål från flera intressenter. Du har god förmåga att självständigt strukturera och planera dina arbetsuppgifter samtidigt som du är en utpräglad lagspelare och lägger stor vikt vid att ge god service.

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av arbete inom utbildningsadministration eller liknande arbetsuppgifter vid svenskt universitet/högskola
 • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom avdelningen samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent. Önskat startdatum är snarast möjligt eller enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc). Vid ansökan ombeds du att besvara ett antal urvalsfrågor.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1884
Kontakt
 • Emelie Stenborg, Rekryterande chef, emelie.stenborg@lth.lu.se
 • Johanna Porsklev Burfelt, HR-partner, johanna.porsklev_burfelt@lth.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb