Lunds universitet, LTH, Centre for Engineering Education (CEE)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Centre for Engineering Education (CEE) är LTH:s pedagogiska utvecklingsenhet. Vi stödjer LTH:s lärare, institutioner, program och ledning med att ständigt utveckla LTH:s kurser och program, alltid med studenternas lärande och utveckling i fokus. Vi sitter på plan 2 i Studiecentrum på LTH:s campus i Lund. Läs mer på LTH:s webbplats om CEE.

Arbetsuppgifter

Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Arbetsuppgifterna vid CEE innefattar:

 • Utvecklingsprojekt – du genomför ett projekt, preliminärt tillsammans med en annan amanuens, med en omfattning av minst halva arbetstiden för anställningen som syftar till att undersöka och stödja studenternas studievanor vad gäller användandet av generativ AI som ett lärmedel. I projektarbetet får du stöd och vägledning av CEE:s medarbetare.
 • Administration – vara behjälplig med att arrangera pedagogiska seminarier och workshops samt arbeta med CEE:s databaser.
 • Kommunikation – medverka med att hantera CEE:s webbplats, databaser samt tryckta och elektroniska nyhetsblad.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
 • Minst 100 högskolepoäng inom sin utbildning
 • God organisationsförmåga
 • God kommunikationsförmåga
 • Förmåga att arbeta självständigt

Meriterande för anställningen är:

 • Visat intresse för kvalitetsfrågor inom högskolan.
 • Erfarenhet av arbete i studentkår, nation, sektion, studieråd eller nämnd.
 • Undervisningserfarenhet, till exempel som övningsassistent, SI-ledare eller annan pedagogisk erfarenhet.
 • Kunskaper i publiceringsverktyg för webbplats och databashantering.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten vid CEE.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss.

Övrigt

Vi söker 1-3 amanuenser. Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-09-01 till 2025-06-30 eller enligt överenskommelse och avser omfattning 10-20% av heltid enligt överenskommelse. 

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar inom Lunds universitet. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Anställningen omfattas av Flextidsavtal för Teknisk och administrativ personal.  

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 10-20%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1961
Kontakt
 • Roy Andersson, Föreståndare CEE, roy.andersson@cs.lth.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb