Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten, Kansli S

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om arbetsplatsen
På Kansli S vid Samhällsvetenskapliga fakulteten är vi 50 medarbetare, och vi finns i lokaler på Gamla kirurgen i Paradisområdet mitt i centrala Lund. Vi arbetar med kvalificerat verksamhetsstöd för fakultetsledning och fakultetens institutioner inom utbildning, ledningsstöd, forskning, HR, ekonomi och kommunikation. Vårt arbete präglas av självständighet, högt engagemang och ansvarstagande med ett stort förtroende från ledningen. Vi gillar att utmana oss själva och tänka nytt och har ett ständigt pågående utvecklingsarbete.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Kansli S är en hybrid arbetsplats där möjlighet att arbeta på distans upp till 2 dagar i veckan finns. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvar
Som utbildningssamordnare kommer du att ingå i ett team med utbildningsansvarig prodekan vid fakulteten och bidra till samordning och vidareutveckling av fakultetens utbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Samordning och vidareutveckling av fakultetens utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå.
 • Rådgivande i utbildningsrelaterade frågor, remisshantering, regelverk.
 • Genomföra fakultetsövergripande projekt tex inom kvalitetssäkring- och kvalitetsutveckling inom utbildning.
 • Administrativt stöd i nätverk, nämner, råd och arbetsgrupper inom utbildning på fakulteten.

Kvalifikationer
Du har en analytisk ådra och arbetar strukturerat med en känsla för noggrannhet.  Du behöver vara uthållig, kunna driva på och strukturera upp ditt eget arbete med bibehållen fokus. Vårt arbetssätt kräver nära samarbete och ett prestigelöst förhållningssätt. Vi ser att du har en positiv läggning och en vilja till dialog och samarbete. Hänsyn kommer tas till hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom Kansli S samt bidra till dess framtida utveckling.

Krav för anställning:

 • Akademisk utbildning med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för anställningen.
 • Kunskaper om och tillämpning av högskolans regelverk.
 • Erfarenhet av samordning av utbildningsadministrativt arbete inom universitet och/eller högskola.
 • God kommunikation i tal och skrift på både svenska och på engelska.

Meriterande för anställning:

 • Erfarenhet av arbete med kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling inom utbildning.


Övrigt
Anställningen är ett vikariat på initialt 12 månader, med eventuell möjlighet till förlängning, med omfattningen 100 %. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2084
Kontakt
 • Lina Wedin, Kanslichef, lina.wedin@sam.lu.se
 • Andréa Björk, HR-chef , andrea.bjork@sam.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb