Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen Molekylär Neurogenetik vid institutionen för Experimentell Medicinsk vetenskap inom Medicinska fakulteten, bedriver idag forskning om hjärnans utveckling och dess relation till sjukdomar och ligger i framkant inom sitt område. Du kan läsa mer om våra projekt på vår hemsida  

Forskargruppen leds av professor Johan Jakobsson och inkluderar ytterligare 14 medarbetare. Gruppen är internationell och omfattar medarbetare inom forskning, administration och teknik. Vi söker nu en driven och erfaren postdoktor inom ett projekt med fokus på transposabla element och dess länk till neuroinflammation och Parkinsons sjukdom. Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra .

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

 Arbetsuppgifter och ansvarsområden

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning som ska ge den anställde en tidig möjlighet att utveckla sin självständighet som forskare samt skapa förutsättningar för vidare meritering.
Som postdoktor inom forskargruppen arbetar du i ett forskningsprojekt med fokus på transposabla element och dess länk till neuroinflammation och Parkinsons sjukdom. Du kommer att utveckla single-cell tekniker för att studera den neuroinflammatoriska responsen i Parkinsons sjukdom. Dina arbetsuppgifter inkluderar att designa, utföra och tolka experiment med ett brett utbud av molekylära och nästa generations sekvenseringstekniker. 

 Behörighet 

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas. Främst den kommer i fråga som har avlagt examen för högst tre år sedan.

Bedömningsgrunder 

Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor  ge möjlighet till vetenskaplig/konstnärlig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna. 

Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig/konstnärlig förmåga.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

-PhD inom neurovetenskap. 

-Stark utbildningsbakgrund i neurodegenerativa sjukdomar 

-Erfarenhet av att studera neuroinflammation i relation till neurodegenerativa sjukdomar.

-Erfarenhet av att studera molekylära mekanismer i mikroglia. 

-Erfarenhet av CRISPR-baserade tekniker 

-Erfarenhet av olika biokemiska tekniker såsom western blot

-Erfarenhet av olika former av sekvenseringsanalys 

-Dokumenterad erfarenhet att arbeta tillsammans i en teammiljö 

-God vetenskaplig förmåga att planera och analysera experiment 
-God förmåga att fungera bra i samarbetsprojekt både inom gruppen och med andra forskargrupper samt med andra discipliner  
-Positiv inställning
-God förmåga att presentera forskning i tal och skrift 

-God pedagogisk förmåga

Meriterande för anställningen är:

-Erfarenhet av att skriva ansökningar för att erhålla forskningsanslag 

-Erfarenhet av internationella samarbeten 

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till minst 2 år och högst 3 år, enligt ”Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor” och avser heltid. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2130
Kontakt
  • Johan Jakobsson, +46462224225
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb