Lunds universitet, Naturvetenskapliga fakulteten, kemiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid nio institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

En anställning som postdoktor finns tillgänglig i Ingemar Andrés forskargrupp vid Lunds universitet. Forskargruppen kombinerar experimentella och beräkningsmässiga metoder för att undersöka struktur, interaktioner och evolution av proteiner. Mer information om forskningsprofilen finns på gruppens hemsida, www.andrelab.org. Anställningen är finansierad av ett ERC consolidator grant där experimentella och beräkningsmässiga metoder utvecklas för att denovodesigna strukturen på stora proteinaggregat. Vi söker efter en starkt motiverad experimentalist som kommer att delta i projektet.

Arbetsuppgifter

Postdoktorn kommer utveckla en high-throughput assay för att mäta proteinstabilitet. Assayen kommer att utnyttjas för att utföra riktad evolution av proteinstabilitet och att karaktärisera sekvensstruktur-relationer i proteiner. Postdoktorn förväntas också deltaga i gruppaktiveter och eventuellt handledning av doktorander och grundstudenter.

Kvalifikationer

Kandidaten bör ha en doktorsexamen i biokemi, proteinkemi eller relaterade discipliner. Tidigare erfarenhet av molekylärbiologi, proteinuttryck och upprening samt karaktärisering av proteinstabilitet med biofysikaliska metoder är ett krav. Kandidaten bör självständigt kunna leda det experimentella arbetet i projektet och interagera smidigt och effektivt med de andra deltagarna i projektgruppen med annan vetenskaplig bakgrund. Eftersom presentation av resultat i tidskrifter med kollegial granskning är en viktig del av projektet krävs bakgrund med högkvalitativa förstanamnspublicering(ar) i kollegialt granskade tidskrifter och kandidaten måste kommunicera flytande på engelska (i skrift och tal). Motivation och framåtanda kommer vara viktiga urvalskriterier.  

Specifik erfarenheter med ett eller flera av följande anses meriterande:

 • Proteindesign
 • Mutagenes
 • Fluorescencespektroskopi
 • Flödescytometri
 • Fluorescenceaktiverad cellsortering
 • Next generation sequencing
 • Skriva script för biologisk sekvensanalys

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/199
Kontakt
 • Ingemar André, universitetslektor, 046-222 44 70
 • My Geborek, personalsamordare, 046-222 95 62
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-01-24
Sista ansökningsdag 2018-02-14

Wróć do ofert pracy