Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Arbetsuppgifter

Arbete med djurmodeller för att studera fetala stadier av skelettutveckling. Uppgifterna innefattar histologisk och histopatologisk utvärdering av benvävnad, bio-imaging i form av mikro-CT och analys av genuttryck. I arbetsuppgifterna ingår också att analysera och tolka data erhållna från ovanstående metoder samt att sammanställa, göra utkast och slutföra manuskript för publikation.

Kvalifikationer

Den sökande skall ha en stark bakgrund inom: användning av olika metoder, design och analys av studier i djurmodeller, skall ha en god förståelse för olika djurmodeller inklusive fetala modeller för att studera tidig skelettutveckling. Skall kunna tolka qPCR-data, förstå och analysera histologisk information och data genererade från imaging-metoder, särskilt mikro3D-CT och kvantifiering av benvävnad.

Den sökande skall ha en god publikationslista där den sökande är första författare på majoriteten av arbetena och därigenom visat förmåga att sammanställa och skriva vetenskapligt. Den sökande skall visa god kommunikationsförmåga, förväntas bidra till teamarbete och samtidigt visa initiativ förmåga och kunna arbeta självständigt. Engelska måste behärskas i både tal och skrift.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1490
Kontakt
  • Kristina Åkesson, +4640332370
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-05-08
Sista ansökningsdag 2018-05-21

Wróć do ofert pracy