Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola, Fysiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 350 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik. www.fysik.lu.se.

Fysiska institutionen söker nu en erfaren ekonom med placering vid avdelningen för fasta tillståndets fysik, LTH. Du erbjuds ett kvalificerat och stimulerande arbete i en internationell forskarmiljö.

Vid avdelningen bedrivs en omfattande forskning centrerad kring olika aspekter av halvledarfysik, alltifrån materialvetenskap till olika tillämpningar inom elektronik, energi och medicin. Avdelningen leder också NanoLund - Lunds universitets stora tvärvetenskapliga forskningscenter kring nanovetenskap och nanoteknik. Renrumslaboratoriet Lund Nano Lab ingår i avdelningen och utgör en central och gemensam facilitet för framställning av material och komponenter på nanoskalan med 150 brukare inom och utom universitetet. Avdelningen har även ett starkt engagemang i grundutbildningen, inte minst inom civilingenjörsprogrammet “Teknisk Nanovetenskap” vid LTH. Avdelningen har ca 100 anställda och 30 gäster/studenter och har en omsättning på ca 140 MSEK. Du blir del av ett administrativt team på 5 personer bestående av ekonomer och administratörer.

För mer information se: www.ftf.lth.se och www.nano.lu.se

Arbetsuppgifter  De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ge kvalificerad ekonomiservice till avdelningen. Arbetsuppgifterna inkluderar:

 • Budget och bokslutsarbete
 • Projektrapportering (inklusive budget, löpande uppföljning och kontraktsvillkor)
 • Ekonomisupport till vår personal
 • Löpande redovisning (fakturering, leverantörsfakturor, anläggningsredovisning mm)
 • Utveckla rutiner, mallar och processer
 • Vara behjälplig med andra administrativa arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår andra ekonom och vår ekonomiadministratör. Ni arbetar direkt mot avdelningens forskare/forskargrupper och har ett nära samarbete med avdelningsledningen. Verksamhetens finansiering inkluderar bidrag från ett stort antal externa finansiärer, inklusive ett tiotal olika EU-projekt. Arbetet ställer stora krav på förmåga att självständigt hantera, planera och analysera ekonomiarbete.

Krav Vi söker en erfaren och driven ekonom som har ett flexibelt arbetssätt och som trivs med att arbeta med hela spektrat från budgetarbete och tolkning av kontraktsvillkor till löpande redovisning.

Du har:

 • Högskoleutbildning inom ekonomi eller annan relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning.
 • Erfarenhet av ekonomiarbete, bl.a. erfarenhet av att genomföra redovisnings-, budget, boksluts- och uppföljningsarbete.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Goda kunskaper i Excel på avancerad nivå.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara analytisk, strukturerad, noggrann och kunna planera sitt arbete, ibland med många deadlines, är en viktig egenskap. Vi söker dig som har ett prestigelöst förhållningssätt till dina arbetsuppgifter och mycket god förmåga att samverka med många parter. Du är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du har intresse av att arbeta i en internationell miljö med stor mångfald och har god kommunikationsförmåga. Hänsyn kommer även tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det finansiella arbetet inom avdelningen.

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av redovisning av större forskningsprojekt, tex EU-anslag
 • Erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor och/eller annan större organisation/företag
 • Kunskap om Lunds universitets organisation, ekonomisystem och ekonomimodell

Villkor Tillsvidareanställning, 100 %, med start snarast möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/4441
Kontakt
 • Charlotte Solberg, ekonom, 046-2223194, Charlotte.Solberg@ftf.lth.se
 • Anneli Löfgren, forskningsadministrativ chef, 046-222 84 99, Anneli.Lofgren@ftf.lth.se
Facklig företrädare
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-12-20
Sista ansökningsdag 2019-01-15

Wróć do ofert pracy