Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Institutionen för handelsrätt

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Institutionen för handelsrätt är en betydelsefull del av Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Vid institutionen bedrivs för närvarande grundutbildning, forskarutbildning och forskning inom en rad rättsvetenskapliga ämnen, med särskilt fokus på regler och normer som har betydelse för ekonomisk verksamhet, nationellt såväl som internationellt. Institutionen förenar på ett familjärt och integrerat sätt det stora lärosätets traditioner med dynamiken hos ett ständigt föränderligt ämne. Institutionen kännetecknas av en god och välkomnande atmosfär och ett intresse för handelsrättens roll i samhället. Vid institutionen, som har omkring 30 aktiva medarbetare, utbildas 500 studenter på helårsbasis.

Institutionen söker nu minst en universitetsadjunkt, med anställning i 12 månader, på heltid.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer att innefatta undervisning och tredje uppgiften samt administration, t ex i form av kursutveckling. Undervisning blir den prioriterade uppgiften.

Tjänsten bygger på adjunktsvillkor enligt nuvarande arbetstidsavtal 80/10/10.

Kvalifikationer

Juristexamen och fördjupad erfarenhet inom handelsrätt från exempelvis domstolstjänstgöring eller annat kvalificerat juridiskt arbete är nödvändig.

En förmåga att undervisa både på svenska och engelska är önskvärd, men undervisningen fokuserar på svenska rättsförhållanden primärt för svenska studenter.

Ett stort intresse för pedagogisk verksamhet och en förmåga att fungera i en pedagogisk roll är av stor betydelse. Högskolepedagogisk vidareutbildning kommer att erbjudas efter samråd med studierektor och prefekt vid institutionen.

Institutionen för handelsrätt är en liten institution som är beroende av ett gott samarbete mellan medarbetarna. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, engagemang och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning, grundutbildning och annan verksamhet vid Institutionen och Ekonomihögskolan.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Den sökande bör vara positiv, förtroendeskapande, strukturerad och självständig samt nyfiken.

Villkor

Allmän visstidsanställning, heltid, 12 månader.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/4480
Kontakt
  • Andreas Inghammar, prefekt, 046-222 33 64
  • Jörgen Hettne, tillträdande prefekt fr o m 190101, 046-222 79 02
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-12-20
Sista ansökningsdag 2019-01-13

Wróć do ofert pracy