Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola, LTH:s kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Anställningen som avdelningschef för internationella avdelningen är placerad vid LTHs kansli, utbildningsenheten. LTHs kansli står för expertis och sammanhållning i frågor som rör utbildning, bibliotek, ekonomi, infrastruktur, kommunikation, ledningsstöd och personal och vi strävar efter att vara en källa för inspiration till andra inom våra områden. För en dynamisk fakultet i en internationell miljö krävs en proaktivitet och en kontinuerlig utveckling av organisationen och medarbetarnas kompetens. Vid LTHs kansli arbetar ca 120 personer.

Arbetsuppgifter

Internationella avdelningen ger stöd till fakulteten vad gäller administrering av studentutbyte, kontakt och avtal med partneruniversitet, utveckling av programmens internationalisering, LTH:s mastersprogram och beredning av strategiska beslutsunderlag för LTH:s ledning. Avdelningen stödjer fakultetens forskarutbildning från antagning till disputation vad gäller process och regeltillämpning. Avdelningen arbetar nära såväl LTHs utbildningsprogram, institutioner som övriga delar av LTHs kansli.

Avdelningschefen leder arbetet vid avdelningen och har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för avdelningens ca 9 medarbetare. Avdelningschefen förväntas leda och utveckla såväl gruppen som dess individer genom att engagera och skapa delaktighet. Avdelningschefen förväntas också samspela med övriga chefer inom kansliet i syfte att skapa ett utbildningsstöd som möter verksamhetens behov.

Avdelningschefen rapporterar till utbildningschefen/biträdande kanslichefen och ingår i olika nätverk vid Lunds universitet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som kan anta rollen som chef och ledare och som genom ditt ledarskap får avdelningen att utvecklas samt har ett starkt intresse för internationella frågor.

 Du har:

 • Relevant akademisk utbildning.
 • Arbetslivserfarenhet från utbildningssektorn.
 • Erfarenhet av arbete i ett internationellt sammanhang och vana att skapa internationella kontakter.
 • Erfarenhet av att driva och utveckla arbete, rutiner och processer ur ett kvalitetsperspektiv.
 • Goda ledaregenskaper och kan visa på erfarenhet av ledarskap i arbetslivet.
 • Ett lyhört ledarskap och förmåga att inspirera och utveckla medarbetarna samt att skapa engagemang, delaktighet och förtroende.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • En god kommunikativ förmåga och är van vid att samarbeta med många olika parter.
 • Chefserfarenhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är noggrann, initiativtagande och prestigelös i ditt ledarskap. Du har ett coachande förhållningssätt och har förmåga att delegera och organisera arbetet. Du har också god förmåga att prioritera, fatta beslut och agera professionellt. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga och driv samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms kunna leda avdelningen och ansvara för dess framtida utveckling.

Det är meriterande om du har:  

 • Erfarenhet av att skriva och förhandla avtal med partners.
 • Erfarenhet av arbete vid universitet och/ eller högskolor.
 • Erfarenhet av och kunskap om de lagar, förordningar och regler som styr utbildningsområdet.
 • Erfarenhet av forskarutbildning
 • Kunskap i ytterligare ett eller flera språk.
 • Genomgått ledarskapsutbildning.

Villkor

Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan

Din ansökan bör innehålla ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/4533
Kontakt
 • Carolina Rytterkull, 046-222 33 41
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-02-10

Wróć do ofert pracy