Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Lunds Universitet Diabetes Centrum (LUDC; www.ludc.med.lu.se) utlyser härmed en tjänst som föreståndare för flödescytometri- och cell sorteringsfacilitet. LUDC är ett av världens största diabetes centra med cirka 300 anställda (forskare och övrig personal) som arbetar för att förebygga diabetes samt förbättra diagnostik och behandling av diabetes. För att nå dessa mål arbetar vi vid centret för att kombinera expertis inom genetik, epidemiologi, bioinformatik, molekylär och cell biologi, fysiologi och klinisk diabetes och endokrinologi. LUDC har en stor samling biobanker och databaser med helgenomsdata länkat till nationella register med information rörande sjukdomsuppkomst och sjukdomsförlopp, såväl som länkat till register rörande behandling och respons på behandling. Centret har egna plattformar för de flesta molekylära genetiska metoder och metabolomik. Omics-information kombinerat med utförlig fenotypdata möjliggör att vi kan använda oss av ”systems medicine” för att förstå komplexiteten av diabetes. En viktig del för LUDC är att utveckla individanpassad behandling för att förbättra hälsan och livskvaliteten för patienter med diabetes.

 Faciliteten är placerad vid CRC i Malmö, där forskare från hela världen samarbetar inom gränsöverskridande tvärvetenskaplig forskning för att tillsammans studera folksjukdomar. Här träffas dagligen forskare från olika forskargrupper vilket gör det lätt att samarbeta, lära av varandra och investera i gemensam utrustning. På CRC pågår grund och klinisk forskning inom diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, primärvård, blodsjukdomar, demenssjukdomar, folkhälsa, socialmedicin och global hälsa, gynekologi och reproduktiv medicin, hälsoekonomi, kirurgi, kost och näring, urologi, blodkoagulation, cancer, tumörbiologi, immunförsvar och infektionssjukdomar.

Flödescytometri- och cell sorteringsfaciliteten är en öppen facilitet som tillhandahåller tjänster till både grund- och klinisk forskning. Tjänster utnyttjas av både interna (Lunds Universitet) samt externa användare.

Anställningen kräver en välorganiserad och ansvarsfull person som har lätt för att interagera och kommunicera med forskargrupper och forskare/studenter både inom och utanför LU. Arbetet kräver också flexibilitet vad gäller arbetstid för att kunna hantera tidskrävande sorteringar, sena prover eller teknisk support till instrument. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter


Självständigt utföra och ansvara för flödescytometri och cellsortering vid forskningscentrats core facility.

Ansvara för underhåll och kvalitetskontroll av avdelningens instrumenter.

Interagera med forskargrupper för planering och utvärdering av experiment där sortering ingår.

Överse facilitetens ekonomi och regelbunden rapportering till facilitetens ledningsgrupp och LUDC styrelse.

Stöd till utveckling och validering av nya uppdaterade metoder av cell analys och sortering.

Utbildning av nya användare av facilitetens apparatur.

Aktivt kommunicera internt och externt om facilitetens utbud av tjänster för att säkerställa att resursen och expertis kommer forskarna/användarna till nytta

Delta i arbete med att söka medel för vidareutveckling av facilitetet och förnyelse av apparatur.

Kvalifikationer

Relevant PhD utbildning inom cellbiologi, molekylärbiologi och immunologi samt kunskap om och praktisk dokumenterad erfarenhet av flödescytometri är ett krav. Erfarenhet av liknande position som föreståndare värderas mycket högt. Erfarenhet av cellarbete och cellsortering är ett krav och tidigare erfarenhet av multicolor flödescytometri och avancerad cellsortering med FACSAria I, II och III, som t.ex. single-cell sortering, värderas högt. Tidigare erfarenhet av flödescytometri analys med hjälp av integrerad bioinformatik är meriterande. Förmåga till självständigt arbete och felsökning/problemlösning är viktig och god förmåga att presentera och kommunicera i tal och skrift på engelska är ett krav.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/960
Kontakt
  • Maria Gomez, professor, 040-39 10 58
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-03-28

Tillbaka till lediga jobb