Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Laboratoriet för RNA och stamcellbiologi är inbäddat i Lund Stamcells Centrum, ett internationellt rankat forskningscenter inom de strategiska områdena stamcellbiologi och regenerativ medicin. Vår forskning fokuserar på nya post-transkriptionella aspekter av genuttryckskontroll i stam- och cancerceller på en molekylär, cellulär och organism-nivå. Specifikt är vi intresserade av den molekylära basen genom vilken RNA-modifieringar reglerar genuttryck under utveckling och i cancer.

ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten innebär både administrativa och forskningsrelaterade arbetsuppgifter. Inom ramen för de administrativa förekommer följande: beställning / redovisning, inventering av laboratoriedatabaser (DNA-oligos, plasmider, antikroppar, cellinjer och kemikalier, glas / plastvaror) och underhåll av laboratorieutrustningen och lagringsutrymmen. Forskningsarbetet innebär i huvudsak: DNA / RNA-isolering, PCR och gelelektroforesanalys, kvantitativ PCR (realtids-qPCR), bakterie- och plasmidpreparat, provberedningar för flödescytometri / immunofluorescens, laboratoriebuffertar och beredning av stamlösningar. Andra vanligt förekommande administrativa- och laborativa arbetsuppgifter förekommer.

KRAV

 • Kandidatexamen i biomedicinsk analys, 
  Eller master- / doktorsexamen inom områdena biologi och biokemi.
 • Tidigare erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö.
 • Mycket god organisations- och samarbetsförmåga.
 • Utmärkta muntliga och skriftliga kommunikationsfärdigheter i engelska och svenska krävs för tjänsten.

MERITERANDE

Tidigare erfarenhet av:

 • Metoder för RNA och proteinanalys, flödescytometri, masspektrometri, isolering av hematopoietiska celler från biologiskt material och immunofluorescens / immunohistokemi (IHC) är starkt meriterande.
 • Certifierad för djurvetenskaplig laboratorieforskning i enlighet med EU-lagstiftning är också meriterande och mycket önskvärt för denna position.

Sökandes personliga lämplighet att arbeta inom vår forskningsmiljö kommer att beaktas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2667
Kontakt
 • Cristian Bellodi, +46462223054
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-08-19
Sista ansökningsdag 2019-09-15

Wróć do ofert pracy