Lunds universitet, LTH, Institutionen för designvetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Institutionen för designvetenskaper är en av ett tjugotal institutioner på Lunds tekniska högskola. Sedan 2002 är verksamheten samlad på Ingvar Kamprad Designcentrum, IKDC. Institutionen har ett hundratal medarbetare varav det finns ca 35 doktorander.

Forskningen på institutionen fokuserar på samspelet mellan människa, teknik och design. Samarbetet är brett, och forskning bedrivs exempelvis om industridesign, produktutveckling, förpackningsdesign, rehabiliteringsteknik, design för äldre, samspelet mellan människa, miljö och hälsa, organisationsdesign och riskhantering. Forskningen är i högsta grad interdisciplinär, med många nationella och internationella kontakter. 

Utbildnings- och forskningsbredden gör att samarbetet med samhället utanför universitet (såsom företag och offentliga organisationer) är omfattande. Detta, tillsammans med en stimulerande miljö, gör institutionen attraktiv för både personal och studenter på såväl grund- som forskarutbildningsnivå.

Arbetsuppgifter
• utföra översättningar från svenska till engelska av avhandlingar, artiklar för publicering, webbsidor, brev, broschyrer och föredrag
• utföra språkgranskning och redigering av liknande texter skrivna på engelska och fungera som litterär språkrådgivare (engelska).
• koordinera kontakterna med engelsktalande organisationer, myndigheter,
universitet, bokförlag m.fl
• ansvara för att Ergonomi och aerosolteknologis, Förpackningslogistiks, och Certecs engelska webbsidor innehåller relevant information ur ett internationellt perspektiv
• ingå i stabsfunktion som informatör (på svenska och engelska) och husguide vid informationsdagar, studiebesök, andra besök och förfrågningar utifrån.

Krav

  • engelska som modersmål
  • goda kunskaper i svenska
  • högskoleexamen i relevant ämne för anställningen
  • behärska de vanligaste programvaror och översättningsverktyg som är relevanta för anställningen
  • minst 5 års erfarenhet av översättning från svenska till engelska
  • erfarenhet av granskning av akademisk text inför publicering med tonvikt på avhandlingar
  • erfarenhet ifrån omfattande språkgranskning inom universitet eller högskola
  • vana vid att arbeta i digitala nätverk samt att söka information på internet

Meriterande för anställningen

  • Tidigare erfarenhet ifrån översättningsarbete inom tekniska ämnen vid universitet eller högskola

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser att du är självständig noggrann och har förmågan att sätta dig in i olika sammanhang. Du uttrycker dig tydligt och lättförståeligt när du skriver på ditt modersmål. Hänsyn kommer att tas till ex, god samarbetsförmåga och driv samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning under tolv månader. Omfattning 50%.


Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du öns-kar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3790
Kontakt
  • Fredrik Nilsson, prefekt, +46462229155
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2019-12-11

Wróć do ofert pracy