Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Enheten för genetik, diabetes och endokrinologi

Enheten för genetik, diabetes och endokrinologi vid medicinska fakulteten fokuserar på att förstå den genetiska och metaboliska heterogeniteten i sjukdomen diabetes för att hjälpa till att identifiera nya läkemedel.

En ny klassificering av diabetes kan leda till en tidigt intensifierad behandling och därmed förhindra allvarliga diabeteskomplikationer. Det kan också hjälpa läkemedelsindustrin att bättre stratifiera patienter för läkemedelsundersökningar och därmed minska kostnaderna för utveckling av nya läkemedel. För att fullgöra detta viktiga uppdrag genomför vi befolkningsbaserade studier på patienter med diabetes hos olika etniska grupper över hela världen. I detta specifika projekt söker vi en entusiastisk och erfaren projektassistent inom diabetesforskning som gillar att ta ansvar för att utföra kliniska studier, uppskattar att vara på en plats där det händer mycket samt att överbrygga nationella och internationella samarbeten. Tjänsten är en visstidsanställning på 75 % under 2 år med start snarast.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Arbetsuppgifter

Sökande kommer att vara ansvarig för att utarbeta och granska dokumentation för klinisk studie, inklusive: kliniska protokoll, rapporter och andra nödvändiga tillsynsdokument. Sökande kommer att samordna tvärfunktionella relationer med personell kring laboratorie- och kliniska undersökningar, biologisk provtagning och kvalitetskontroll av uppgifterna i projektet i Sverige och Ukraina.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • En relevant examen i medicinsk vetenskap med fokus mot endokrin patologi. Doktorsexamen är inte obligatorisk.
 • En bakgrund från klinisk medicin och klinisk laboratorieerfarenhet, särskilt histologiska analyser av prover från olika vävnader.
 • Erfarenhet av rådgivning, övervakning av medicinsk och biomedicinsk personal, författande av vetenskapliga manuskript och erfarenhet av att hjälpa till med bidragsansökningar.
 • Erfarenheten att förbereda och sammanställa kliniska protokoll och laboratoriedokumentationer.
 • Erfarenhet av internationellt samarbete.

Personliga egenskaper:

 • Den sökande måste vara motiverad och ansvarsfull och ha en stor arbetsförmåga och entusiasm för klinisk forskning.

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av att organisera konferenser.
 • Erfarenhet av genetiska analyser.
 • Flytande språkkunskap i skriftlig såväl som muntlig engelska och ukrainska.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3836
Kontakt
 • Anton Lagerbäck, personalsamordnare, +46 40 39 19 04, anton.lagerback@med.lu.se
 • Valeriya Lyssenko, forskare, +46 40 39 12 44, valeriya.lyssenko@med.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-06
Sista ansökningsdag 2020-01-01

Wróć do ofert pracy