Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Forskargruppen

Vid forskargruppen för Diabetes – patofysiologi bedrivs forskning inom experimentell diabetes. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området Diabetes. Gruppen leds av professor Erik Renström och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Clinical Research Centrum (CRC) i Malmö.  

Inom forskargruppen arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. En god arbetsmiljö ser vi som en självklarhet och för oss är det en förutsättning för att fortsatt kunna leverera forskning på hög nivå.

 

Vi söker härmed en driven biträdande forskare, bland annat för arbete i forskningsprojektet “VDAC1 expression in β-cell and other peripheral cell during health and diseases”. Anställningen är visstid, 6 månader, och på heltid med önskat tillträdesdatum den 15 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

 

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter som biträdande forskare ingår huvudsakligen identifiering av mitochondrial voltage dependent-anion channel (VDAC) expression och cellulär lokalisering i beta-celler och andra perifera celler, liksom i cellinjer och vävnad från icke-diabetiska och diabetiska organdonatorer. Utöver detta kan andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen eventuellt bli aktuella. 

 

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Doktorandexamen inom experimentell medicinsk forskning eller motsvarande, avlagd högst 3 år före ansökningstidens utgång.
  • Tidigare erfarenhet av molekylära och cellbiologiska metoder, såsom qtPCR, Western blots och immuno histokemi med confocal mikroskopi.
  • Praktisk erfarenhet av att självständigt utföra in vitro-studier på celler och isolerade vävnader

 Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du ständig håller dig uppdaterad på forskningsutvecklingen inom området. Du har god förmåga till samarbete med kollegor, är driven och initiativrik. Det är också viktigt att du är noggrann i ditt arbete, men även flexibel. 

Meriterande för anställningen är:

  • Goda kunskaper i engelska, både skriftlig och muntlig
  • Erfarenhet av bioinformatik
  • Särskild vikt kommer att ges till vetenskaplig spetskompetens inom forskningsområdet, liksom,
  • Laboratorieerfarenhet inom nämnda område.

 

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-07-14
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3859
Kontakt
  • S Albert Salehi, projektansvarig, +46 40 39 11 62
  • Sara Tvermoes, +46 40 39 10 54
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2019-12-19

Wróć do ofert pracy