Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Företagsekonomiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Som lärare och forskare vid Företagsekonomiska institutionen är du med och skapar en ledande akademisk miljö för forskning och utbildning om företag och förvaltningars ekonomi. Institutionen har utvecklats under mer än femtio år och är idag en av landets största. Våra forskare, lärare och studenter utvecklar dagligen kunskap inom organisation, marknadsföring, strategi & forskningspolitik, redovisning & finansiering och entreprenörskap.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser undervisning på Ekonomihögskolans kurser i företagsekonomi på grundnivå och fördjupnings-/magisternivå inom framförallt finansiering. En del av tjänstgöringen utgörs av uppsatshandledning, där bl.a. kvantitativ metod ingår. Undervisning bedrivs på svenska och engelska.

I anställningen ingår forskning (minst 20 %) med syfte att skriva akademiska artiklar. I anställningen ingår också att aktivt söka externa forskningsmedel.

Kvalifikationer
För behörighet krävs avlagd doktorsexamen samt visad pedagogisk skicklighet.

Erfarenheter av finansiering är nödvändig och av kreditrating meriterande. En del av tjänstgöringen utgörs av uppsatshandledning varför sökanden måste ha erfarenheter av handledning av akademiska uppsatser inom området finansiering. Goda kunskaper i ekonometri är nödvändiga. Den sökande måste kunna undervisa på såväl svenska som engelska.

För anställning ska den sökande ha uppvisat en hög grad av vetenskaplig kompetens som visar sig i kvaliteten på doktorsavhandlingen och andra publikationer. Sökande bör ha god kommunikationsförmåga och vara villig att interagera med studenterna samt att aktivt delta i gemensamma aktiviteter vid institutionen.

Utöver formell kompetens ställer vi krav på personliga egenskaper. Den sökande ska visa öppenhet, kreativitet, uthållighet, drivkraft, förmåga att se sammanhang, förmåga att dela med sig av kunskap, förmåga att ge feedback samt förmåga att respektera sin omgivning.

Villkor
Tidsbegränsad anställning på arton månader. Anställningen omfattar 50 %.Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3951
Kontakt
  • Charlotta Levay, prefekt, +46 46 222 98 51
  • Niklas Sandell, universitetslektor, +46 46 222 78 37
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-11-26
Sista ansökningsdag 2019-12-10

Wróć do ofert pracy