Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Forskargruppen

Vid avdelningen för Mikrobiologi, immunologi och glykobiologi (MIG) bedrivs grundforskning inom mikrobiologi, immunologi och glykobiologi, samt överbryggande forskning med klinisk inriktning. Inom avdelningen finns forskargruppen Cancerinfektion där vi arbetar med en ny läkemedelsupptäckt som du får följa från molekylära mekanismer och djurmodeller till kliniska prövningar.

Labbet har en internationell arbetsmiljö och erbjuder stora möjligheter att utveckla en vetenskaplig karriär.  Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Gruppen leds av seniorprofessor Catharina Svanborg och professor Gabriela Godaly och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund. Här kan du lära mer om vår spännande forskning.

Inom forskargruppen arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker härmed en driven biträdande forskare i cancerbiologi för ett vikariat till avdelningen för mikrobiologi, immunologi och glykobiologi. Anställningen är ett vikariat som är tidsbegränsat till 1,5 år med start i januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som biträdande forskare inom forskningsgruppen kommer du fokusera på experimentella studier med hjälp av cellbiologi, och cancerbiologi, molekylärteknik och proteinpeptidteknik. Du kommer att arbeta både individuellt och i ett team och proaktivt testa projektrelaterade idéer. Du får dessutom möjlighet att vara mentor åt juniora gruppmedlemmar.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • En doktorsexamen i medicin / biomedicin eller närliggande områden.
  • Dokumenterad erfarenhet inom cancerbiologi, genomik och proteomteknik.
  • Dokumenterad erfarenhet och kunskap i att vara mentor åt yngre gruppmedlemmar.
  • God muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska.

Stort vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har en god samarbetsförmåga samt att du har förmågan att arbeta självständigt.

Meriterande för anställningen är:

  • Ett bra publikationsrekord i peer-reviewed journals.
  • Ett intresse för translationell medicin.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4088
Kontakt
  • Gabriela Godaly, rekryterande chef, +4646173233
  • Tilde Lindgren, personalsamordnare, 046-2220000
  • Catharina Svanborg, seniorprofessor, +46462227044
Publicerat 2019-12-04
Sista ansökningsdag 2019-12-18

Wróć do ofert pracy