Lunds universitet, Konstnärliga fakulteten i Malmö, Musikhögskolan i Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Konstnärliga fakulteten i Malmö utgör en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konsthögskolan, Musikhögskolan och Teaterhögskolan samt våra centrumbildningar Inter Arts Center och Körcentrum Syd. Konstnärliga fakultetens verksamhet visar sig i olika publika aktiviteter såsom utställningar, konserter, föreställningar och seminarier. De internationella relationerna är många och präglar vår verksamhet vilket skapar en spännande och kreativ miljö. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, en lärarutbildning i musik samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning på det konstnärliga området.

Musikhögskolan i Malmö tillhör den konstnärliga fakulteten. Vid Musikhögskolan utbildas musiker, kyrkomusiker och musiklärare. Dessutom ges forskarutbildning i musikpedagogik och konstnärlig forskning i musik, samt fristående kurser. Musikhögskolan samverkar med det omgivande musik- och kultursamhället. Musikhögskolan är en relativt stor arbetsplats med ca 200 anställda och 800 studerande.

Körcentrum Syd är en centrumbildning vid Lunds universitet och tillhör Musikhögskolan i Malmö. Samarbetspartners inom centrumet är Musik i Syd, Svenska kyrkan, Lars-Erik Larson-gymnasiet samt Odeum, Lunds universitet. Körcentrum Syd har också ett brett samarbete med nationella körorganisationer i Sverige. Genom samverkan mellan framstående utbildnings- och kulturinstitutioner och i dialog med körlivets olika aktörer, nationellt och internationellt, har Körcentrum Syd i uppdrag att främja och utveckla körlivet i den södra regionen. Genom utbildning, forskning och utvecklingsprojekt ska Körcentrum Syd medverka till pedagogisk och konstnärlig förnyelse och kunskapsutveckling inom körmusikområdet.

Arbetsuppgifter
Som producent kommer du att arbeta självständigt och i samarbete med framför allt föreståndaren vid Körcentrum Syd. Planering och produktion av kurser, seminarier, workshops och föreläsningar samt att skriva ansökningar om externa medel, är producentens huvuduppgifter. Du kommer assistera föreståndaren i administrativt arbete och stå i kontakt med det omgivande körlivet såväl regionalt, nationellt som internationellt. Som producent arbetar du med verksamhetens verkställighet. Anställningen är placerad vid Körcentrums Syds kansli på Musikhögskolan i Malmö.

Kvalifikationer
Grundläggande högskoleutbildning och kunskaper om det offentliga musik- och kulturlivet. Då arbetet kräver god förmåga att strukturera det egna arbetet, arbeta självständigt och i samarbete med andra, har dina administrativa erfarenheter och din sociala förmåga stor betydelse. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi sätter stort värde av tidigare erfarenhet av marknadsföring, kulturadministration, projektledning och kommunikation med kulturinstitutioner, högskolor och det fria kulturlivet. Erfarenheter av körsång och körlivet i stort är ett krav.

Övrigt
Anställningsintervjuer kommer att hållas 23 och 24 januari 2020 på dagtid.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 procent
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4102
Kontakt
  • Lena Ekman Frisk, föreståndare, 0733-892084, lena.ekmanfrisk@mhm.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-05
Sista ansökningsdag 2020-01-12

Wróć do ofert pracy