Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Forskargruppen

Avdelningen för arbets- och miljömedicin är involverad i flera omfattande nationella samt internationella forskningsprojekt och ni behöver söker vi en forskningsingenjör till gruppen för "Tillämpad masspektrometri inom miljömedicin" för att klara av att utveckla och att genomföra analyser vid vårt laboratorium och att sammanställa data. Projekten är finansierade av VR, Naturvårdsverket, Formas, Forte, NIH. Gruppen leds av docent Christian Lindh och består av både forskande och teknisk personal.

Inom forskargruppen värnar vi om en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi söker härmed en driven forskningsingenjör för arbete med att genomföra analyser och sammanställa data. Anställningen är tidsbegränsad till 6 månader med önskat tillträdesdatum den 1 februari 2020 eller enligt överenskommelse. 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att utveckla och genomföra analyser av miljöföroreningar i biologiska matriser med hjälp av vätskekromatografi-tandem masspektrometri (LC-MS/MS). Detta innebär ett avancerat kvantitativt analytiskt arbete i mycket besvärliga matriser.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Universitets-/högskoleutbildning i analytisk kemi.
  • Disputerad inom medicinsk, toxikologisk, naturvetenskaplig utbildning eller vara nära förestående disputation.
  • Praktisk laborativ erfarenhet, med stor erfarenhet av upparbetning av blod- och urinprover för kemisk analys med LC-MS/MS.
  • Erfarenhet av utvärdering och sammanställning av analysdata.
  • Kunskap av bekämpningsmedels- och miljöföroreningstoxikologi
  • Goda kunskaper i engelska. 
  • Dokumenterad förmåga att skriva rapporter kring ovan nämnda ämnesområden.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har ett öga för detaljer, en förmåga att arbeta självständigt, samt en förmåga att arbeta väl tillsammans med andra. 

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt ett examensbevis.

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony 3-6 miesięcy
Anställningen avslutas 2020-07-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4111
Kontakt
  • Christian Lindh, rekryterande chef, +4646173819
  • Tilde Lindgren, personalsamordnare, 046-2220000
Publicerat 2019-12-05
Sista ansökningsdag 2019-12-19

Wróć do ofert pracy