Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för hälsovetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Vid Kliniskt centrum för hälsofrämjande vård (WHO-CC) inom Institutionen för hälsa vård och samhälle bedrivs forskning inom alkohol, droger, tobak, näring, fysisk aktivitet, samsjuklighet i nära samverkan med kommunal, lokal och regional hälso- och sjukvård. Klinisk hälsopromotion (Klin HP) är ett relativt nytt forskningsområde på den evidensbaserade plattformen. Termen introducerades av WHO redan på 1970-talet.

För att stödja en bredare spridning av evidens etablerades den vetenskapliga tidskriften ’Clinical Health Promotion - Research & Best Practice for patients, staff and community’ 2011 som den officiella tidningen för det Internationella Nätverket för Hälsofrämjande Sjukhus och Vårdorganisationer (HPH). Det är en open-access, icke-vinstdrivande och låg-budget tidskrift, som publiceras 2-4 gånger per år och inkluderar temanummer och konferensabstracts. För att nå den bredare gruppen läsare och forskare är det kostnadsfritt att både publicera och ladda ner tidningen (www.clinhp.org).

Redaktionen har en bred peer-review panel från hela världen. Målgruppen innefattar forskare, vårdpersonal, beslutsfattare, nyckelpersoner, partners, studenter och andra intresserade av den senaste forskningen inom klinisk hälsopromotion, varav ca 2-3000 online-prenumeranter.

För närvarande är fokus på tre insatser:

1) Lättfattliga sammanfattningar av alla artiklar för att nå ut till patienter och andra hälsovårdskonsumenter

2) En sektion om Clin HP Research News för att sprida uppdaterad evidens från andra källor

3) Avslutning av indexeringsprocessen i Medline utöver den nuvarande DOI-registreringen

Den aktuella tjänsten finansieras genom bidrag från Forte till utgången av 2021.

Arbetsuppgifter

  • Arbetet som tidskriftssekreterare innebär att:
  • Hantera inkommande manuskript och peer review processen samt kommunicera med författarna, redaktörer och peer revieware via onlinesystemet ScholarOne;
  • Planera och följa upp på möten i Editorial boards ca var tredje månad;
  • Layouta accepterade manuskript via schabloner i InDesign samt redaktionellt korrekturläsa och ladda upp på tidskriftens hemsida.
  • Övriga redaktionella uppgifter.

Önskvärda kvalifikationer

Vi ser att rätt kandidat har erfarenhet inom redaktionellt arbete och känner till forsknings- och publiceringsprocessen. Engelsk kommunikation på hög nivå, muntligt och skriftligt, är ett krav.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/1785
Kontakt
  • Hanne Tönnesen, Professor, editor in chief, hanne.tonnesen@med.lu.se
  • Mette Rasmussen, Seniorforskare, mette.rasmussen@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-05-20
Sista ansökningsdag 2020-06-09

Tillbaka till lediga jobb