Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Företagsekonomiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är en internationellt framstående handelshögskola som har s k trippel kvalitetsackreditering. Vi arbetar i en internationell miljö och har eftertraktade utbildningar på både grund- och mastersnivå. Ekonomihögskolan har ett nära samarbete med företag och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar kontinuerligt med att utvecklas som en attraktiv arbetsgivare.

Som lärare och forskare vid Företagsekonomiska institutionen är du med och skapar en ledande akademisk miljö för forskning och utbildning om företag och förvaltningars ekonomi. Institutionen har utvecklats under mer än femtio år och är idag en av landets största. Våra forskare, lärare och studenter utvecklar dagligen kunskap inom organisation, marknadsföring, strategi & forskningspolitik, redovisning & finansiering och entreprenörskap.

Företagsekonomiska institutionen söker nu minst en universitetslektor i företagsekonomi med inriktning mot ekonomistyrning.

Arbetsuppgifter

Anställningen avser undervisning inom området ekonomistyrning. I arbetsuppgifterna ingår att självständigt ta kursansvar samt ansvar för kvalitetssäkring och utveckling av pedagogik och pedagogiskt material. Uppgifterna inkluderar ett brett deltagande i institutionens kurser på såväl grundnivå som avancerad nivå inom framförallt ekonomistyrning. En del av undervisningen utgörs av uppsatshandledning och bedömning av uppsatser. Undervisning bedrivs på svenska och engelska.

I arbetsuppgifterna ingår forskning och kompetensutveckling, vilket inkluderar författande av vetenskapliga artiklar och att aktivt söka externa forskningsmedel.

I arbetsuppgifterna ingår också att samverka med det omgivande samhället och att aktivt delta i lärarlagets och forskningsgruppens utveckling.

Behörighet och kvalifikationer

För behörighet krävs avlagd doktorsexamen i Ekonomistyrning eller ett relaterat ämnesområde samt visad pedagogisk skicklighet. Det senare inkluderar genomgången högskolepedagogisk utbildning omfattande minst fem veckor.

Sökande måste uppvisa erfarenhet av undervisning i ekonomistyrning.

Sökande måste uppvisa en stark och tydlig forskningsagenda med en standard som motsvarar peer-reviewed forskning av internationell kvalitet.

Sökande förväntas uppvisa dokumenterad erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället, exempelvis genom författande av policydokument, utvärderingar, utredningar, debattartiklar och undervisning av praktiker.

Sökande måste kunna interagera med såväl studenter som kollegor och därmed kollegialt, kontinuerligt och frekvent delta i utvecklingen av forskning och undervisning inom ämnesområdet genom fysisk närvaro på institutionen.

Då undervisningen huvudsakligen bedrivs på svenska måste sökande kunna undervisa och examinera på svenska. Sökande måste även kunna undervisa och examinera på engelska.

Sökande måste kunna handleda och examinera uppsatser med såväl kvantitativ som kvalitativ metod.

Sökande måste uppvisa en pedagogisk portfölj som förutom undervisning inkluderar pedagogisk utveckling av såväl kursmoment som kursmaterial.

Erfarenhet av nätbaserad undervisning och författade läroböcker är meriterande.

Utöver formell kompetens ställer vi krav på personliga egenskaper. Den sökande ska visa drivkraft, förmåga att se sammanhang samt förmåga att samarbeta och respektera sin omgivning.

För mer ingående information kring allmänna bedömningskriterier, vänligen läs "General requirements profile and assessment for employment as a senior lecturer at Lund University School of Economics and Management" på webbsidan Söka jobb som lärare på Ekonomihögskolan.

Villkor

Tillsvidareanställning, 100 %.

Anställning som universitetslektor regleras i Högskoleförordningen kap 4 samt i Lunds universitets anställningsordning.

Ansökan

Anställningen söks online. Klicka på ”Sök jobbet” i annonsens övre högra hörn eller längst ner i annonsen.

Ansökan kan skrivas på engelska eller svenska.

Ekonomihögskolan använder sig av akademiska meritportföljer för att dokumentera och presentera meriter. Vänligen lägg upp din ansökan i tre separata pdf-filer enligt “Instructions to applicants for employment as professor or senior lecturer at Lund University School of Economics and Management” på webbsidan Söka jobb som lärare på Ekonomihögskolan.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/2204
Kontakt
  • Charlotta Levay, prefekt, 046-222 98 51
  • Niklas Sandell, biträdande prefekt, 046-222 78 37
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-06-17
Sista ansökningsdag 2020-08-31

Tillbaka till lediga jobb