Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för klinisk genetik, Institutionen för laboratoriemedicin vid Medicinska fakulteten, bedriver forskning inom cancergenetik och nya målinriktade behandlingar mot cancer. Avdelningen omfattar nio forskargrupper med sammanlagt ca 60 anställda och med mycket samarbete i en väl sammanhållen forskningsmiljö. I forskargruppen använder vi oss av storskalig sekvensering, molekylärgenetiska och cytogenetiska tekniker samt funktionella modeller av somatiska genetiska förändringar för att förstå hur barnleukemi uppstår och utvecklas. Våra långsiktiga mål är att använda den fördjupade kunskapen om leuekemibiologi för att hitta nya behandlingsmarkörer och nya möjliga mål för målinriktad behandling. Läs mer om oss. Fokus ligger huvudsakligen på leukemier med aneuplodi, dvs förändringar i kromosomtal. Arbetsspråket är engelska. Forskargruppen leds av professor Kajsa Paulsson. Anställningen är placerad på BMC i Lund.

Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer huvudsakligen att arbeta i ett projekt som syftar till att undersöka transkriptionell och epigenetisk heterogeneitet i akut lymfatisk leukemi (ALL) hos barn. Projektet kommer att omfatta RNA-sekvensering av enskilda leukemiceller samt uppföljande analyser och funktionella experiment. Du kommer att vara ansvarig för att driva projektet framåt i samarbete med övriga forskargruppsmedlemmar. I arbetsuppgifterna kan också komma att ingå viss handledning av yngre medarbetare i laboratoriet, författande av vetenskapliga artiklar, samt hantering av patientprover.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

  • Doktorsexamen inom cancerforskning.
  • Forskningserfarenhet inom genetik
  • God analytisk förmåga, driv samt god förmåga att samarbeta.
  • Mycket goda kunskaper i engelska.

Meriterande för anställningen är:

  • Forskningserfarenhet inom cancergenetik
  • Erfarenhet av cellbiologiskt laboratoriearbete
  • Erfarenhet av bioinformatisk analys av sekvenseringsdata
  • Erfarenhet av arbete med blodceller
  • Erfarenhet av arbete med genuttrycksanalys

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till 2 år på heltid, med möjlighet till förlängning ytterligare 1 år. Preliminärt startdatum är 1 mars 2023 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta
kvalifikationerna, ett CV, kontaktuppgifter till två referenser, examensbevis (inklusive betygsavskrift) och andra dokument som du vill ska beaktas (t.ex. rekommendationsbrev).

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/3507
Kontakt
  • Johanna Porsklev Burfelt, HR-representant, +46462229639
  • Kajsa Paulsson, rekryterande chef, +46462226995
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-11-10
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Tillbaka till lediga jobb