Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Laboratoriet för epigenetik och kromatindynamik vid Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap inom Medicinska fakulteten, bedriver för närvarande forskning som undersöker den epigenetiska regleringen av repetitiva och transponerbara genetiska element – ​​så kallad ”genomisk mörk materia” – i mänsklig hjärnans utveckling. Gruppen består av 5 forskningsaktiva medlemmar och leds av Dr Christopher Douse. Vi är fascinerade av hur dessa underutforskade områden i det mänskliga genomet bidrar funktionellt till mänsklig neurobiologi och neurologiska sjukdomar. Vårt arbete integrerar state-of-the-art våta och torra labbmetoder. Mer information finns Här. Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer till varandra.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att leda ett projekt om epigenetisk reglering av transposerbara och repetitiva element av MORC ATPaser och associerade proteinkomplex. Detta kommer att innebära att designa, utföra och analysera experiment med förlust och förstärkning av funktion i stamcellsmodeller av mänsklig hjärnans utveckling. Detta är ett långsiktigt projekt som syftar till att upptäcka ny grundläggande mänsklig neurobiologi, och därmed insikter om den mekanistiska grunden för upprepade neurologiska störningar

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

-En masterutbildning eller motsvarande utbildning i molekylärbiologi, biokemi, genetik eller liknande ämnen.

-Goda kunskaper om toppmoderna metoder för epigenomprofilering (t.ex. CUT&RUN, Nanopore-sekvensering) och/eller metoder för att modellera mänsklig hjärnans utveckling (t.ex. organoider, neurala stamcellskulturer).

- Att vara en bra lagspelare med ett stort intresse för epigenetik och stamcellsbiologi

-Personliga egenskaper som nyfiken, flexibel och att ha en stark drivkraft

Meriterande för anställningen är:

-Utmärkt samarbetsförmåga och självständighet

-Erfarenhet av att hantera bioinformatiska analyser av genomiska metoder (t.ex. RNA-seq, CUT&RUN-seq)

-Kunskaper om grundläggande proteinbiokemi (t.ex. Western blotting) eller bildbehandling (immunofluorescerande färgning)

-Ett intresse för repetitiva och transponerbara element

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning under 4 år på 100 procent med startdatum den 1 maj 2023 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 30 april 2027.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla ett personligt brev som motiverar ditt intresse för tjänsten och hur det matchar dina kvalifikationer. Ansökan ska även innehålla ett CV, examensbevis eller motsvarande och alla andra dokument som du vill uppmärksamma (kopior av betygsutskrifter, uppgifter om referenter, rekommendationsbrev, etc.) Kandidater kommer att övervägas löpande under ansökningsperioden.

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde 230501
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/809
Kontakt
  • Christopher Douse, +46462220555
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb