Lunds universitet, Ekonomihögskolan, EHLs kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är en internationellt framstående handelshögskola som har s k trippel kvalitetsackreditering. Vi arbetar i en internationell miljö och har eftertraktade utbildningar på både grund- och mastersnivå. Ekonomihögskolan har ett nära samarbete med företag och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar kontinuerligt med att utvecklas som en attraktiv arbetsgivare.

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar också Lunds universitets avtal om distansarbete, vilket ger möjlighet att till viss del arbeta hemifrån. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Att vara anställd vid Lunds universitet.


Ekonomihögskolan

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är som trippelackrediterad en av världens främsta handelshögskolor. Vi erbjuder högkvalitativ utbildning och ger bland annat fyra utbildningsprogram på grundnivå och 13 magister- och mastersprogram. Ekonomihög-skolan samverkar med företag och myndigheter i regionen och på fakultetens sex institutioner och fem forskningscentra bedrivs forskning i världsklass. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar ständigt med att utveckla vår ställning som en attraktiv arbetsgivare.


Är du den vi söker?

Vill du jobba i en utbildningsrelaterad, produktiv, levande och samhällsrelevant miljö? Är du duktig på att målgruppsanpassa kommunikation och paketera budskap på ett stilsäkert sätt? Tycker du om att ta ansvar och arbeta såväl självständigt som i team? Då kan du vara den vi söker!


Utbildningskommunikatörens roll

Ekonomihögskolans kansli söker en kommunikatör med ansvar för student- och utbildningskommunikation. I rollen som utbildningskommunikatör kommer du att vara en del av Ekonomihögskolans kommunikationsteam som idag består av en kommunikationssamordnare, tre kommunikatörer samt en film- och mediateknikansvarig.

Ekonomihögskolans kommunikationsteam är en del av Ekonomihögskolans kansli och ansvarar för fakultetens kommunikationsarbete vilket omfattar Ekonomihögskolans webbplats samt utbildnings-, intern-, forsknings- och samverkanskommunikation med ett gemensamt syfte att bygga och vårda skolans varumärke, rekrytera studenter, synliggöra verksamheten, stötta ledningen, institutioner och centra samt löpande analysera och utveckla detta arbete.    


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kretsar kring utbildningsinformation och studentrekrytering. Uppdatering och utveckling av hemsidor, nyheter till webb och/eller sociala medier, marknadsföringsmaterial om skolans utbildningar samt mediakampanjer med målgrupp studenter, både presumtiva och nuvarande, är centrala delar i det löpande arbetet. Utåtriktad verksamhet som innefattar bland annat ansvar för student-ambassadörer och studentaktiviteter som exempelvis mässor och skolbesök ingår också i tjänsten.

Relevanta nätverk både inom och utanför fakulteten är viktiga och avgörande för ditt arbete. Nätverken består av studenter, studentkårer, personal på fakulteten som vicerektor för utbildning, utbildningsadministratörer samt koordinatorer, personal inom internationell studentrekrytering, karriär- och alumnirelaterad verksamhet samt kollegor vid andra relevanta enheter inom universitetet.

Tjänsten kan även komma att omfatta andra inom kommunikationsteamet förekommande uppgifter.


Kvalifikationer

Krav för anställningen

 • Akademisk examen inom media- och kommunikationsvetenskap eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av att arbeta med utbildningsrelaterad kommunikation
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Erfarenhet av webbpublicering
 • Erfarenhet av att jobba med sociala medier som Instagram, Facebook och LinkedIn
 • Erfarenhet av att arbeta i Adobe Creative Cloud; framför allt InDesign, Photoshop och Acrobat
 • God samarbetsförmåga
 • God förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ
 • God förmåga att planera, organisera och prioritera
 • God förmåga att bygga och upprätthålla nätverk

Meriterande för anställningen

 • Erfarenhet av att arbeta i Drupal
 • Erfarenhet av att arbeta med utbildningsrelaterad kommunikation vid lärosäte
 • Erfarenhet av grafisk produktion
 • Erfarenhet av breddad rekrytering
 • Erfarenhet av att jobba internationellt
 • Erfarenhet av livslångt lärande

Social kompetens, engagemang och noggrannhet är egenskaper som vi särskilt värdesätter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt

Anställningen är en tillsvidaretjänst. Provanställning kan komma att tillämpas.


Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Välkommen med din ansökan!

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/846
Kontakt
 • Alf Rosenbäck, 0462220954
 • Anna Löthman, 0462229682
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-18

Tillbaka till lediga jobb