Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen 

Vid sektionen för neurobiologi, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap, Medicinska fakulteten, bygger vår forskning på att förstå neurologiska sjukdomar och att utveckla nya terapeutiska vägar. Sektionen omfattar 11 grupper med totalt ~75 forskare och utgör en samverkande och inkluderande forskningsmiljö.

I vår forskargrupp undersöker vi rollen av neuroner och glia i sjukdomsutveckling genom att generera inducerade pluripotenta stamcellsbaserade mänskliga in vitro-modeller av neuronopatiska lysosomala lagringsstörningar. Vårt mål är att identifiera sjukdomsmekanismer, olika hjärncellers bidrag till sjukdomen, och att generera nya terapeutiska metoder för att behandla dessa sjukdomar som främst drabbar barn.

Forskargruppen leds av Isaac Canals och är placerad vid Biomedicinskt centrum i Lund. Gruppen är internationell; därför är arbetsspråket engelska. Vi söker nu en driven, oberoende och biträdande forskare inom neurovetenskap för att utveckla ett nytt projekt i labbet. Vi söker någon som kan bidra till att upprätthålla den trevliga och hälsosamma arbetsmiljö som vi har skapat i vårt labb.

Vi erbjuder 

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss Jobba hos oss | Lunds universitet

Arbetsuppgifter och ansvarområden

Du kommer primärt att arbeta i ett projekt för att undersöka astrocytiska nätverks roll för att kontrollera och utlösa neuronal nätverksdysfunktion vid Sanfilippos syndrom, en sällsynt neurologisk störning i barndomen. Detta arbete kommer att involvera differentiering av inducerade pluripotenta stamceller mot neuroner och astrocyter, användning av genetiskt kodade kalciumindikatorer och immuncytokemianalyser. Du kommer att vara fullt ansvarig för att genomföra projektet. Du kommer också att publicera artiklar i forskningstidskrifter, bidra till konferenser och hjälpa andra labbmedlemmar med kalcium levande avbildning för andra labbprojekt.Även andra arbetsuppgifter inom forskargruppen kan komma att bli aktuella. 

Vi söker nu en biträdande forskare då ställningen är en särskild visstidsanställning under 6 månader på 100 procent med önskat  startdatum i november eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

-För att kvalificera dig för tjänsten måste du ha en doktorsexamen eller motsvarande examen inom ett för tjänsten relevant ämne (dvs biologi, biomedicin eller motsvarande)

- Erfarenhet av inducerad pluripotent stamcellsdifferentiering mot neurala celler

- Erfarenhet av att registrera, analysera och tolka kalciumdynamikexperiment med kalciumindikatorer

- Erfarenhet av viral generation

- Erfarenhet av immuncytokemi och konfokal avbildning

- Goda kunskaper inom neurovetenskap och hjärnsjukdomar

- Kompetens att sammanställa vetenskapliga data för presentationer och för vetenskapliga artiklar

- Mycket goda kunskaper i engelska

Meriterande för anställningen är:
- Självständighet och god organisationsförmåga

- Förmåga att samarbeta och mentor för elever

– Att vara motiverad och ambitiös

Övrigt 

Anställningen är en särskild visstidsanställning  på heltid med start i början av November till och med 29 februari 2024. 

Såhär söker du

Ansökan ska göras via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev som motiverar ditt intresse för tjänsten och hur det matchar dina kvalifikationer och tidigare forskningserfarenhet. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis. 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde November 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2790
Kontakt
  • Sofia Sönnerstedt. HR Partner , +46462229876
  • Isac Canals , Research group leader, isaac.canals@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb