Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Forskning, samverkan, innovation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Lunds universitets avdelning för uppdragsutbildning (Lund University Commissioned Education - LUCE) arbetar med att utveckla, sälja, stödja och kvalitetssäkra utbildningar från Lunds universitet som riktar sig mot yrkesverksamma. Avdelningen arbetar utåtriktat mot alla typer av företag, myndigheter och organisationer, både i Sverige och internationellt, som vill kompetensutveckla sin personal. Genom skräddarsydda utbildningar skapas mötesplatser mellan akademi och samhälle där kursdeltagare och forskare kan utbyta erfarenheter. Utbildningarna är ett sätt för lärare och forskare att nå ut med sin forskning och kompetens i samhället och samtidigt en bra möjlighet för universitetet att fånga upp omvärldens behov.

Uppdragsutbildning består av två olika grupper, Genomförande/design samt affärsutveckling. På Uppdragsutbildning finns också en stab. Vi är ca 20 personer som arbetar på avdelningen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att arbeta med projektledning, koordinering och administration av uppdragsutbildningar för yrkesverksamma, både med nationell och internationell målgrupp. Tjänsten innefattar kommunikation och planering med beställande verksamheter (företag, myndigheter och andra organisationer), lärarlag för utbildningen samt ditt projektteam. Som projektledare för uppdragsutbildningar arbetar du både med att förvalta, utveckla och tillsammans med universitetsläraren och andra aktörer utveckla uppdragsutbildningar. Arbetet sker både individuellt och i team där du ansvarar för att projektet når de satta målen och ser möjligheter hur de interna processerna för projektarbete på avdelningen kan utvecklas. Rollen kräver god insyn och förmåga att arbeta fram, följa och leda projektplaner i team. Som projektledare är du van att leda arbetsgrupper och är van att skapa struktur och trygghet i ombytliga arbetsprocesser. Uppdragsutbildningar sker ofta i nära samarbete med flera aktörer och rollen som projektledare kräver god vana att upprätta hålla många relationer med olika aktörer. I dialog med aktörer inom projekt anpassar, leder och förankra projektledaren arbetet i projektteamet löpande.

Kvalifikationer

Du är kommunikativ och lösningsfokuserad med ett serviceperspektiv och med ett affärsperspektiv hittar du synergier och matchningar mellan universitetets akademiska kompetens och behov och förväntningar från beställare av uppdragsutbildning. Som projektledare behöver du vara strukturerad, ansvarsfull, serviceorienterad. Du är socialt utåtriktad och har förmåga att skapa och bibehålla professionella relationer. Du är flexibel och kan prioritera och planera din och dina projektkollegors vardag på ett effektivt sätt.

Krav för anställningen är:

 • För tjänsten relevant utbildning inom projektledning eller relevant universitetsexamen.
 • Praktisk erfarenhet av projektledning inom enligt arbetsgivare relevant område.
 • Erfarenhet av att leda och utveckla projekt i dialog med beställare och leverantör.
 • Erfarenhet av att leda och strukturera arbete för projektteam
 • Erfarenhet av kundbearbetning och konceptutveckling
 • Flytande svenska i tal och skrift.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.
 • Mycket god datorvana samt att behärska Officepaketet.

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av utbildningsadministration och utbildningsledning
 • Kunskap om och erfarenhet från universitetsvärlden.
 • Kunskap och erfarenhet i att använda projektadministrativa verktyg och system såsom lärplattformar, anmälningssystem, kurskatalog, designverktyg, enkäter, distansverktyg t ex Zoom, Teams.
 • Kunskap och erfarenhet att använda Lunds universitets administrativa system t ex Sunet Survey, Canvas och Luvit.

Övrigt

Tidsbegränsad anställning under perioden 2023-10-23--2024-10-18.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-23
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2806
Kontakt
 • Pelle Kronhamn, 046-2220751
Facklig företrädare
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb