Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Inom forskargruppen för internmedicin - epidemiologi bedrivs forskning inom de kardiometabola, kardiovaskulära, renala samt gastro-intestinala områdena med en rad självständiga forskare och doktorander. Den kardiometabola forskningen inriktar sig på studier av tidigt vaskulärt åldrande samt dess samband med insulinresistens, metabola avvikelser och typ 2 diabetes. Där finns såväl klassiska epidemiologiska som genetiska aspekter. I ”Malmö Offspring Study” (MOS) undersöks dessa samband över tre generationer. Mer information om MOS finns att läsa här. Information om vem som ingår i forskargruppen finns här. Forskargruppen leds av professor och överläkare Anders Gottsäter. Anställningen är placerad på sjukhusområdet i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som expert kommer du att aktivt medverka i institutionens forskning inom klinisk kardiovaskulär forskning. Bland arbetsuppgifterna ingår arbete med att avsluta screeningfas av Malmö Offspring Study samt övervaka och stödja kvalitetsgranskningsarbetet inom denna studie för att möjliggöra forskning. Du kommer även att vara biträdande handledare åt doktorander inom forskningsområdet. Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • Docentkompetens inom allmänmedicin, internmedicin eller kardiologi
 • Goda kunskaper inom kardiovaskulär forskning och organisering av stora befolkningsstudier
 • Erfarenhet av att organisera stora befolkningsstudier samt utvärdera dessa
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntlig som skriftlig
 • God förmåga att samarbeta och resultatinriktad

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av klinisk kardiovaskulär forskning och befolkningsstudier
 • Goda kunskaper inom kardiovaskulära sjukdomar och diabetes samt riskfaktorer för dessa sjukdomar i befolkningen
 • Erfarenhet av kliniska behandlingsstudier inom det kardiovaskulära och metabola området

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt

Anställningen är en särskild visstidsanställning under 3 månader med omfattningen 20 % av heltid, med önskat startdatum 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-01-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2868
Kontakt
 • Anders Gottsäter
 • Adina Olnert, +4640391904
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb