Lunds universitet, Universitetets särskilda verksamheter,(IIIEE)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Internationella miljöinstitutet (IIIEE) vid Lunds universitet inrättades 1994 och har sedan dess utvecklat internationell och genuin tvärvetenskaplig utbildning och forskning med fokus på att accelerera omställningen till hållbarhet. IIIEE strävar efter att knyta samman forskningsresultat och deras tillämpning och samverkar aktivt med företag, myndigheter och organisationer lokalt, nationellt och globalt. Vid IIIEE är verksamheten fokuserad på: styrmedel, affärsmodeller, hållbar konsumtion och stadsutveckling.

 

IIIEEs MOOCar (öppna nätkurser) är en prioriterad aktivitet och syftar till att möjliggöra ett livslångt lärande för den enskilda individen och därigenom att bidra till positiv samhällsutveckling. MOOCar är också ett verktyg för att mer effektivt sprida forskningsresultat. Likaså syftar MOOCar till att utgöra ett stöd till den reguljära utbildningen och att träna organisationens pedagogiska färdigheter för den ökande digitaliseringen.

IIIEE söker nu en amanuens för att stödja arbetet med våra befintliga massiva öppna onlinekurser (MOOCar) samt utvecklingen av nya sådana. En nuvarande kurs behöver också revideras för att bättre beröra aktuella teman och ny kunskap.

IIIEE har under sedan 2014 utvecklat sex MOOCar och två till kommer att lanseras under 2023. IIIEE har kunnat följa deras påverkan i form av kännedom, användare och antal utfärdade intyg efter fullföljd kurs.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss: https://www.lu. se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter
Nu behöver MOOC-gruppen en amanuens för 25% anställning. Assistenten kommer att vara en del i MOOC-gruppen. Arbetsuppgifterna innefattar:

 • Stöd för deltagare med kursaktiviteter, frågor, inlämningar och problemlösning.
 • Genomgång och insamling av relevant kursmaterial från forskningsresultat mm.
 • Granskning och kvalitetskontroll för befintligt material i IIIEEs befintliga MOOCar.
 • Bidrag till ökad kunskap om deltagare i IIIEEs MOOCs.
 • Stöd i utveckling och utformningen av utbildningsvideor, intervjuer, kursmaterial och övningar och detta med syfte att producera högkvalitativa MOOCs.
 • Insamling av information om marknadsutvecklingen avseende MOOCar på temat hållbarhet, stadsutveckling, näringsliv, policy och grön ekonomi.
 • Medverka i den externa kommunikationen (social media etc.) och events.

Krav

 • Pågående MSc på IIIEE.
 • God kommunikationsförmåga.
 • Pedagogisk erfarenhet och/eller erfarenhet av arbete med pedagogiska team.

 

 • Erfarenhet av utbildningsplattformar och fria utbildningsresurser.
 • Erfarenhet av att ta fram utbildningsmaterial.
 • Erfarenhet av att jobba med digitalt bild- och video-material.
 • Utmärkta färdigheter i engelska, i tal och skrift.
 • Förmåga att arbeta i en internationell undervisnings- och forskningsmiljö.

 

Övriga meriter
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom institutionen. Erfarenhet med Coursera-plattformen ses som meriterande.

Villkor
Vi söker en amanuens för en tidsbegränsad anställning under maximum 12 månader med start November 2023 eller enligt överenskommelse. Sökande behöver vara antagen till utbildning vid universitet eller högskola under hela anställningsperioden. Endast den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens. (5 kap 10 § HF).

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde November 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2949
Kontakt
 • Charlotte Leire, +46462220248
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb