Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Inriktning familjeinriktad behandling av data spelberoende. Forskargruppen består av docent Emma Claesdotter-Knutsson samt doktorand Per Bore. Arbetet med framtagande av manual och implementering kommer ske vid hemarbete samt vid kontorsplats på BUP Region Skåne forskningsenhet.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Personen ska ta fram en manual för familjeinriktad behandling av dataspelberoende samt delta i implementering och utvärdering av behandlingen. Personen ska delta i möte med fokusgrupper, behandlare vid BUP samt chefer ansvariga för implementeringen. Personen ska läsa in sig på aktuell litteratur samt ta fram en manual. 

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

•Doktors grad inom psykologi gärna med inriktning mot Välfärd och Socialvetenskap. Vi ser gärna att personen innehar docentgrad och på det sättet har erforderlig forskningserfarenhet.

• Fördjupad kunskap i forskning om föräldrabarn relationer och preventiva insatser för barns hälsa och riskbeteenden
• Arbete med utveckling av programteori för föräldraskapsstödsprogrammet Trygga föräldrar – riktat stöd till utländska föräldrar med tonårsbarn, samt implementering och utvärdering av programmet
• Utvärdering och implementering av det webbaserade universella föräldraskapsstödsprogrammet
• Erfarenhet av samverkan med kommuner och forskare kring framtagande av manual för familjeinriktat arbete
• Ledarskapsfärdigheter, inklusive planering och organisering
• Anpassningsfärdigheter, inklusive samarbete och samverkan
• Mycket goda språkliga färdigheter i engelska, svenska och bosniska/kroatiska/serbiska i tal och skrift
• Noggrann
• Effektiv
• Flexibel

Övrigt
Anställningen är Särkild visstidstidsanställing under 12 månader på 20% deltid med önskat tillträde den 1 oktober 2023 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-10-15 eller snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/3005
Kontakt
  • Emma Claesdotter-Knutsson, chef, 0768-871765
  • Jessica Hörngren, HR Partner, 046-2220000
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
Publicerat 2023-09-28
Sista ansökningsdag 2023-10-12

Tillbaka till lediga jobb