Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Anställningen som postdoktor är placerad vid forskargruppen för bröst- och lungcancer som leds av universitetslektor Johan Staaf och består i dagsläget av fyra biträdande forskare och tre doktorander med stark kompetens inom genomisk forskning fokuserat på bröst och lungcancer. Forskargruppen är placerad vid Avd för Translationell Cancerforskning, Institutionen för Laboratoriemedicin. Arbetsplatsen är förlagd på Medicon Village i Lund där forskargruppen har sina lokaler. Se mer om gruppen här.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Postdoktorn kommer att ansvara för genomförande av genomiska forskningsprojekt baserade på olika så kallade high-throughput omics tekniker som inkluderar sekvenseringstekniker (DNA och RNA), proteomik, epigenetik, och metaboliska data inom bröst och lungcancer. Postdoktorn förväntas kunna självständigt driva bioinformatisk analys i projektform baserat på både egen samt publikt tillgängliga data. Dokumenterad bioinformatisk kompetens, förmåga att samverka i grupp, och ha en stark vilja att utvecklas inom fältet avseende nya metoder och analyser är viktiga egenskaper. Handledning av doktorander inom postdoktorns expertisområde samt deltagande i undervisning kan komma att utgöra en del av arbetsuppgifterna.

Behörighet
För att vara behörig att anställas som postdoktor måste den sökande avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom ett ämnesområde relevant för anställningen. Examen ska ha avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Kvalifikationer

Kraven för tjänsten är:

 • Doktorsexamen (PhD) i relevant ämne med inriktning mot genomisk och molekylär cancerforskning med fokus på solida tumörer och bioinformatik
 • Vetenskapliga publikationer med relevant inom området genomisk och molekylär cancerforskning med fokus på solida tumörer och bioinformatik
 • Praktisk kunskap och färdigheter kopplade till framförallt analys av olika omics tekniker med fokus på DNA, RNA och epigenetiska metoder
 • Mycket goda kunskaper i relevanta programmeringspråk krävs, lämpligen via en magisterexamen i bioinformatik.
 • Förmåga att arbeta både självständigt och i samarbete inom multidisciplinära projekt

Meriterande för anställningen är:

 • Dokumenterad erfarenhet av genomisk forskning fokuserad på bröst och lungcancer
 • Magisterexamen i bioinformatik
 • Erfarenhet av handledning av studenter på grundnivå
 • Dokumenterad erfarenhet av bioinformatisk undervisning
 • Omfattning och kvalitet på tidigare vetenskaplig produktion under doktorandtid
 • Egna tidigare anslag

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer publikationer i ämnet, forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till 2 år på heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor-2022-02-01". Startdatum är 2024-07-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/836
Kontakt
 • Johan Staaf, rekryterande chef, +46462221444
 • Emelie Falck, HR Partner, 046-2220000
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb