Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen i transfusionsmedicin är placerad vid institutionen för laboratoriemedicin på Medicinska fakulteten. Vi arbetar framför allt med den röda blodkroppens biologi och särskilt med våra blodgruppers genetik, struktur och funktion. Vi är en forskargrupp som fysiskt är placerad på Biomedicinskt Centrum (BMC) i Lund. I gruppen finns 10-15 olika kategorier/kompetenser, t.ex. läkare, biomedicinska analytiker, molekylärbiolog och bioinformatiker. Genom tät dialog och god kommunikation i gruppen har vi roligt när vi arbetar tillsammans. Forskargruppen leds av professor/överläkare Martin L Olsson som håller regelbundna möten med alla medarbetare. Arbetet i laboratoriet leds av en lab manager. Se mer på gruppens hemsida.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer arbeta självständigt som del av en projektgrupp med ett arbete om den röda blodkroppens roll vid blodproppsbildning, främst experimentellt i laboratoriet men också med litteraturgenomgång och skrivarbete vid datorn. Arbetstiderna är normalt kl. 8-17 med en timme avsatt för lunch.

Behörighet
För att vara behörig att anställas som postdoktor måste den sökande avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom ett ämnesområde relevant för anställningen. Examen ska ha avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Kvalifikationer
Kraven för tjänsten är:

  • Relevant doktorsexamen inom livsvetenskaperna
  • Dokumenterad kunskap inom och erfarenhet av arbete med trombocytbiologi, koagulationssystemet och erytrocytbiologi, särskilt avseende relevant biokemisk metodik
  • Utmärkta språkkunskaper i talad och skriven engelska
  • Förmågan att arbeta självständigt med avancerade forskningsuppgifter
  • God analytisk förmåga, personlig driv och samarbetsförmåga

Meriterande för anställningen är:

  • God kännedom om och erfarenhet av metoder viktiga för att kunna utföra projektarbete inom hemostasforskning, t.ex. flödescytometri och proteinkemiska metoder
  • Dokumenterad erfarenhet av och kunskap från arbete med extracellulära vesikler
  • Tidigare erfarenhet av liknande forskningsprojekt

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer publikationer i ämnet, forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till 2 år på heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor-2022-02-01". Startdatum är 2024-05-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-05-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/988
Kontakt
  • Martin L Olsson, rekryterande chef, 046-2223207
  • HR-partner på ILM, 046-2220000
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb