Lunds universitet, Medicinska fakulteten, MedCUL

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Medicinska fakultetens Centrum för Undervisning och Lärande (MedCUL) har som övergripande uppdrag att stödja fakultetens lärare och ledning i arbetet med att utveckla utbildningarnas kvalitet. Vi utformar högskolepedagogisk utbildning för undervisande personal samt praktiknära pedagogiskt stöd baserat på ett nära samarbete med program- och kursansvariga, lärare och studenter. Stöd och utbildningsinsatser involverar lärare och handledare verksamma i hälso- och sjukvården. Det pedagogiska utvecklingsarbetet är förankrat i medicinsk pedagogisk och högskolepedagogisk forskning.

På MedCUL arbetar sju lärare samt en TA (teknisk administrativ) personal. Knutna till enheten är också timavlönade studenter för specifika uppdrag. Som grupp arbetar vi tätt tillsammans och vår ambition är en kreativ arbetsplats med högt i tak.

Vi erbjuder
Med en anställning som amanuens på MedCUL får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Du får en ökad pedagogisk kompetens och kunskap om medicinsk pedagogik vilket gynnar det egna lärandet. Likaså får du träna förmågan att planera och leda arbetsmöten och undervisning. Du får ett flexibelt, roligt och spännande extraarbete som är kopplat till och lätt att förena med de egna studierna.

Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter
Som amanuens på MedCUL är det viktigt att bidra med studentperspektiv i det pedagogiska arbetet på MedCUL samt i det pedagogiska utvecklingsarbetet på Medicinska fakulteten. Du deltar och leder workshops och diskussioner med studenter eller personal på fakulteten. Utifrån MedCULs kurser arbetar du tillsammans med kursansvariga. Likaså arbetar du med grafisk design i arbetet med webbsidor, kursmaterial, film, presentationer bland annat för digital undervisning. Att arbeta med Quality and Progress System (QPS) inkluderat support till lärare och studenter är också en viktig uppgift.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:
- att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå enligt 5 kap 10 § HF
- att du är aktivt studerande på något av medicinska fakultetens 3-4-åriga utbildningsprogram termin 3 eller högre, alternativt termin 1-2 på något av fakultetens mastersprogram
- att du har klarat dina studier hittills utan att ha blivit omregistrerad på någon kurs, eller har rester kvar från tidigare kurser
- att du är intresserad av och har erfarenhet av att engagera dig i pedagogiskt utvecklingsarbete över programgränser inom fakulteten
- att du kan omsätta kunskaper och färdigheter i grafisk design
- att du har kunskap om QPS och andra, relevanta digitala verktyg samt villig att lära dig nya digitala system

Meriterande för anställningen är:

- erfarenhet från VFU/VIL/klinisk praktik
- tidigare erfarenhet av att leda eller arbeta med pedagogiska utvecklingsprojekt och undervisning av studenter

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 240701 - 250630 och avser omfattning på 20 % av heltid. Lön enligt avtal.

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du
Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Du behöver även bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-07-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1528
Kontakt
  • Helena Nowachek, +46442221761
  • Magnus Hillman, +46768666779
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-21

Tillbaka till lediga jobb