Lunds universitet, HT, Institutionen för arkeologi och antikens historia

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

Institutionen för arkeologi och antikens historia driver forskningsprojektet ”Hallen på höjden” – en undersökning av den stora centraplatsen i Uppåkra. Centralplatsen Uppåkra utgjorde den största maktbasen i sydvästra Skåne under järnåldern. Centralt inom bosättningen låg ett kulthus som undersöktes under 2000-talet. Intill detta låg residenshallen som nu kommer att dokumenteras.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Till arbetsuppgifterna hör främst dokumentation av osteologiskt material i Intrasis.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad och har ett stort intresse för animalosteologi. Du har god samarbets- och organisationsförmåga liksom en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. För att lyckas i befattningen är du även ansvarskännande, noggrann, strukturerad, har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Krav för anställningen är:

  • Du har minst en filosofie kandidatexamen i historisk osteologi samt dokumenterad erfarenhet av att arbeta med animalosteologiskt material.
  • Du har omfattande och dokumenterad erfarenhet av att medverka vid arkeologiska undersökningar samt erfarenhet av att skriva osteologiska rapporter.
  • Du har god erfarenhet av att arbeta med Intrasis.
  • Du kan förstå och kommunicera på svenska eller annat skandinaviskt språk.

Meriterande för anställningen är:

Erfarenhet av urban arkeologi och/eller inriktning mot järnålder är särskilt meriterande.

Övrigt

Anställningen är ett vikariat under sex månader på 100 procent med startdatum den 1 augusti 2024 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 31 januari 2025.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1672
Kontakt
  • Torbjörn Ahlström, professor, https://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda/
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb