Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för hälsovetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för hälsovetenskaper vid Medicinska fakulteten bedriver kvalitativ undervisning inom omvårdnad på grund och avancerad nivå. Vi kan erbjuda en arbetsplats med stimulerande arbetsuppgifter och trevliga kollegor. Vi värnar om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi söker nu en engagerad universitetsadjunkt inriktning omvårdnad. Anställningen är på heltid med önskat tillträdesdatum den 15 augusti. Anställningen är tillsvidare.


Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen läraruppgifter såsom kursansvar, examination, undervisning, inkluderat preklinisk scenarioträning och handledning inom omvårdnadsprogrammen. En del av tjänsten kommer att vara riktad mot utveckling av preklinisk scenarioträning. Även undervisning i andra utbildningsprogram inom Medicinska fakulteten kan förekomma, liksom andra arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • Svensk legitimation som sjuksköterska
 • Specialistsjuksköterskeexamen inriktning anestesisjukvård
 • Mastersexamination inom omvårdnad
 • Erfarenhet av kursledning på grund och avancerad nivå
 • Erfarenhet som universitet- eller högskolelärare

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper. Då arbetsuppgifterna sker i samverkan med andra lärare, administrativ personal och studenter behöver du ha förmåga till samarbete, men även förmåga att självständigt kunna planera och utföra ditt arbete.

Meriterande för anställningen är:

 • Klinisk erfarenhet inom avancerad hemsjukvård
 • Aktuell klinisk erfarenhet
 • Erfarenhet av klinisk färdighetsträning
 • Instruktörsutbildning i medicinsk simulering

Behörighet

Behörighet att anställas som universitetsadjunkt är den som har avlagt examen på avancerad nivå (eller motsvarande) samt har annan kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämne och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, visat pedagogisk skicklighet (med pedagogisk skicklighet ska förstås god pedagogisk förmåga) samt genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper om minst fem veckor.


Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, inklusive en beskrivning av din pedagogiska erfarenhet, ett CV samt examensbevis.

Övrigt
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1689
Kontakt
 • Pia Lundqvist, biträdande prefekt, +46462221828
 • Evelina Petersson, HR-partner, +46462221920
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb