Lunds universitet, LTH, Elektro- och informationsteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Institutionen för Elektro- och informationsteknik (EIT) har undervisning för både civilingenjörsprogrammen i Lund och högskoleprogrammen i Helsingborg. Denna tjänst är främst inriktad mot undervisningen på campus Helsingborg för högskoleingenjörsprogrammen Datateknik (IDA) och Elektroteknik med automation (IEA). Vi har tio kurser på programmen, inklusive examensarbete, av olika storlek. En av våra större kurser ges över hela året för förstaårsstudenterna och innehåller grunder i digitalteknik och datorteknik samt ett avslutande projekt.

 

Till verksamheten på campus Helsingborg söker vi en alternativt två universitetsadjunkter som kan undervisa inom elektronik, digitalteknik, datorteknik, datorkommunikation och/eller nätverk. Vi behöver någon som är drivande i undervisningen och kan utveckla ämnet med den snabbt ändrande verkligheten vi ser runt omkring oss, för t.ex. sensorteknik och hur dator- och kommunikationssystem utnyttjas i vardagsprodukter och integreras via internet, IoT. Det kommer även att förekomma arbete på campus i Lund men den huvudsakliga stationeringen är i Helsingborg.

 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar även Lunds universitets avtal om distansarbete, vilket ger möjlighet att till viss del arbeta hemifrån. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Det huvudsakliga uppdraget är att undervisa inom våra kurser för högskoleingenjörsprogrammen på campus i Helsingborg. 

 

Arbetsuppgifterna innefattar:

 • Undervisning på grundnivå inom områdena elektronik, digitalteknik, datorteknik, datorkommunikation och/eller nätverk.
 • Handledning av examensarbetare.
 • Samverkan med näringsliv och samhälle.
 • Administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan.

 

Arbetsuppgifterna kan komma att ändras över tid.

 

Om det finns intresse kan det komma att finnas möjligheter att kombinera tjänsten med forskarstudier och att bidra till att etablera forskningsverksamhet i Helsingborg.

 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

Behörighet

För behörighet som universitetsadjunkt krävs:

 • Avlagd examen på avancerad nivå eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper samt har annan kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinriktning och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.
 • Visad pedagogisk skicklighet.
 • Fem veckor högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt inhämtade motsvarande kunskaper, om det inte föreligger särskilda skäl.

 

Övriga krav:

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
 • Mycket goda kunskaper inom digitalteknik och datorteknik.
 • Goda kunskaper inom ämnen som elektronikkonstruktion, digitalteknik, datorteknik, datorkommunikation och/eller nätverk.

 

Bedömningsgrunder

Vid anställning som universitetsadjunkt ska följande utgöra grund för bedömning:

 • Goda ämneskunskaper av relevans för anställningens innehåll, som elektronikkonstruktion, digitalteknik, datorteknik och/eller datorkommunikation och nätverk.
 • Goda kunskaper av relevans för arbetsuppgifterna som ingår, som utveckling eller administration av kursverksamheten.
 • God pedagogisk förmåga, vilket innebär god förmåga att bedriva och utveckla undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder.

 

Övriga meriter:

 • Yrkeserfarenhet eller annan erfarenhet av relevans för anställningen.
 • Examen som civilingenjör, eller högre, inom ämnet.

 

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

 

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Så här söker du

Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem där du kommer ombes att svara på urvalsfrågor, fylla i uppgifter som rör din meritförteckning samt skriva ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1724
Kontakt
 • Stefan Höst, +46462224278
 • Anders J Johansson, +46462229027
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb