Lunds universitet, Humaniora och teologi, Språk- och litteraturcentrum

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

Svenskämnena är en stor del av Språk- och litteraturcentrums verksamhet. Ämnena svenska och svenska som andraspråk har förutom grundkurser i ämnena även ett stort antal kurser på lärarprogrammet och lärarlyftskurser för redan verksamma lärare inom skolämnet svenska som andraspråk. Ämnet svenska som främmande språk vänder sig huvudsakligen till tre studentgrupper. För det första ges nybörjar- och fort­sätt­nings­kurser i svenska för utbytesstudenter vid Lunds universitet. För det andra ges behörighets­givande kurser i svenska för invandrare med akademisk bakgrund bosatta i Sverige. För det tredje ges kurser i svenska för icke-svensktalande anställda vid Lunds universitet. I verksamheten ingår också att genomföra och bedöma det nationella språktestet TISUS. En del av ny­börjar­undervisningen ges inledningsvis på engelska.


Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss | Lunds universitet

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer under året att arbeta med kurser i svenska som främmande språk och eventuellt svenska som andraspråk. Undervisningen innefattar undervisning på plats i Lund minst fyra dagar i veckan.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

Du ska ha en examen på avancerad nivå i relevant ämne för anställningen eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper. Du ska ha dokumenterad pedagogisk skicklighet. Du ska ha genomgången högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Du ska ha förmåga att undervisa på svenska och engelska från anställningens första dag.

  • Du ska ha dokumenterad erfarenhet av undervisning i svenska som främmande språk alternativt svenska som andraspråk för vuxna inlärare med god utbildningsbakgrund.
  • Som allmänt behörighetskrav gäller att du ska ha såväl dokumenterad god förmåga att samarbeta som den förmåga och lämplighet i övrigt som krävs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Bedömningsgrunder

Ämneskunskaper av relevans för anställningens innehåll och de arbetsuppgifter som ingår. Pedagogisk förmåga, vilket innebär god förmåga att bedriva och utveckla undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder. Yrkeserfarenhet eller annan erfarenhet av relevans för anställningen.

Meriterande för anställningen är:

  • Examen från lärarutbildning
  • Minst 60 hp i svenska som andraspråk
  • Undervisningserfarenhet från högskola/universitet

 För denna visstidsanställning kan undantag från kravet på högskolepedagogisk utbildning övervägas om det kan anses berättigat i ljuset av övrig meritering.

Förmåga att undervisa på svenska är ett krav.

I anställningen ingår undervisning (80 %), kompetensutveckling (10 %) och övrig tid (10 %)

Den semester som genereras under anställningen ska tas ut inom anställningen.

Övrigt

Anställningen är ett vikariat på 100 procent med startdatum den 12 augusti 2024 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 15 juli 2025. För ev frågor om anställningen kontakta studierektor Anna Flyman Mattsson Anna Flyman Mattsson | Språk- och litteraturcentrum (lu.se)

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis, registerutdrag från universitet/högskola (ej lärarlegitimation) samt övrig dokumentation som krävs för ansökan (uppgifter till referenser, intyg från arbetsgivare etc.)

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12 eller enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1869
Kontakt
  • Anna Flyman Mattsson, https://www.sol.lu.se/person/AnnaFlymanMattsson
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb