Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Postdoktor i kemisk biologi: utvärdering av självorganiserande elektriskt ledande terapier i zebrafisk

Kemisk Biologi & Terapier är ett multidisciplinärt laboratorium (organisk/läkemedels-kemi, in-vivo/in vitro-biologi, och tillämpad fysik) vid Lunds Universitet och Göteborgs Universitet som forskar på nya terapeutiska strategier. Labbet har nyligen tilldelats finansiering för att studera in-vivo självorganiserande terapier och för ett elektroniskt neuropharma projekt (e-NeuroPharma). I e-Neuropharma projekter utvecklar vi självorganiserande molekylära system som utövar både läkemedelsaktivitet och elektrisk funktionalitet för att utforska nya typer av terapier för neurodegenererande sjukdomar. e-Neuropharma är ett samarbete med bioelektronik gruppen på Linköpings Universitet och Chalmers Tekniska Högskola.

Arbetsuppgifter

Postdoktorn kommer huvudsakligen att utföra forskning vid Lunds universitet. Primärt fokus ligger på att analysera självorganiserande terapier som riktar sig mot CNS/PNS i djurmodeller och eller, företrädesvis i zebrafisk, men även i andra modeller, till exempel insekter (Locust) och organoider.

Kvalifikationer

Krav

 • Doktorsexamen i zebrafiskbiologi
 • Kunskap om fiskanatomi och neuroanatomi
 • Praktisk erfarenhet av zebrafiskdissektion, mikroinjektioner och fluorescensmikroskopi

Laboratoriet för kemisk biologi och terapier är ett litet tvärvetenskapligt team, vi letar efter en lagmedlem som är en stark lagspelare och som inte rädd för att ta sig an olika arbetsuppgifter men som samtidigt är en expert, är drivande och en kunskapsdelare inom det egna kompetensområdet. Postdoktorn ska kunna arbeta självständigt, ha en utmärkt kommunikationsförmåga och ha lätt för att samarbeta.

Forskning samt samarbeten utförs främst på engelska, därav är mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift ett krav för tjänsten.

Meriterande

 • Praktisk erfarenhet av zebrafiskexperiment
 • Praktisk erfarenhet av elektrofysiologi, företrädesvis användning av mikroelektroder in-vitro, in-vivo, eller båda
 • Praktisk erfarenhet av mikroinjektioner
 • Praktisk erfarenhet av fluorescensmikroskopi
 • Praktisk erfarenhet av att arbeta med fluorescerande markörer och immunofluorescens
 • Mycket bra kunskap om neurobiologi (fiskneuroanatomi) och generell fiskanatomi

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till max två år och avser heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, "Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor", mellan arbetsmarknadens parter daterat 2008-09-04 (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO).

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2468
Kontakt
 • Roger Olsson, +46 76 887 42 17
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-07-19

Inapoi la locuri de munca vacante